FOTO ”Școala altfel”, cu polițiștii alături de elevi. Câinele Tem, în centrul atenției

0
1022

În această săptămână, în cadrul Programului Naţional „Şcoala altfel”, polițiștii de la Biroul Siguranța Școlară, Serviciul Rutier și Serviciul Criminalistic, împreună cu cadrele didactice, desfășoară activități pe linie de siguranță adaptate pe categorii de vârstă (sesiuni de informare, dezbateri, jocuri, concursuri). Activitățile au ca obiectiv conștientizarea riscurilor, identificarea problemelor cu care se confruntă elevii, prezentarea unor teme cu caracter educativ-preventiv, analizarea unor cazuri concrete în care copiii și tinerii au fost implicați, drepturile copiilor și modalități de sesizare a unor situații. Totodată, polițiștii poartă discuții interactive cu cei mici, specifice vârstei, pe teme precum siguranța rutieră, siguranța în mediul școlar, dar și siguranța lor atunci când se află singuri acasă.

La activități, polițiștii le-au prezentat celor mici Laboratorul de Educație Rutieră, indicatoarele rutiere și au pus în practică, prin joacă, principalele reguli ce trebuie respectate de pietoni. Ca la orice activitate de acest tip, atracţia a fost câinele Tem, alături de care cei mici au putut face poze, dar şi autospecialele.

Activitățile vor continua pe parcursul săptămânii astfel:

-joi, 02.03.2023, la Colegiul Economic ”Mihail Kogălniceanu” din municipiul Focșani în cadrul proiectului ”Viitor în siguranță!”.
-vineri, 03.03.2023, la Școala Gimnazială ”Anghel Saligny” din municipiul Focșani. (IPJ Vrancea)