FOTO Regenerare naturală de pădure la Ocolul Silvic Focșani

0
128
Un exemplu de regenerare naturală a pădurii găsim la UP IV Stoichița, administrată de Ocolul Silvic Focșani. Această unitate de producție are o suprafață de 2370 hectare, din care 2295 hectare cu pădure de rășinoase (732 hectare) și foioase (1564 hectare). Suprafețele regenerate natural sau artificial, prin împăduriri, sunt îngrijite de silvicultorii Romsilva cel puțin 6 ani, până când se transformă într-o pădure tânără.
În cazul puieților forestieri plantați în campaniile de împăduriri, anual se efectuează mai multe lucrări de îngrijiri, manual sau mecanizat, precum îndepărtarea vegetației lemnoase sau ierboase din jurul puieților sau săparea în jurul puieților, pentru a sprijini dezvoltarea acestora. La regenerările naturale, sunt efectuate lucrări de stimulare a regenerării noilor lăstari din rădăcină din care se vor dezvolta noi arbori, îndepărtarea speciilor copleșitoare și cele de favorizare a instalării semințișului.
Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a efectuat anul trecut lucrări de îngrijiri a suprafețelor regenerate artificial, prin împăduriri, pe 53.000 de hectare și pe alte 14.900 hectare suprafețe regenerate natural, în pădurile de stat administrate. Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a regenerat în ultimii șapte ani 111.554 hectare  fond forestier de stat, plantând în această perioadă peste 200 milioane de puieți forestieri. (sursa: Romsilva)