FOTO Primarul din Slobozia Bradului îl pune la colț pe casierul comunei pentru că a îndrăznit să o execute pe mama sa pentru o datorie la bugetul local

0
172

Edilul PSD al comunei Slobozia Bradului a ales o soluție publică pentru a-i arăta “pisica” funcționarului care ocupă postul de casier la primăria pe care o păstorește. Primarul Iulian Dumitru s-a arătat deranjat că omul care are pe mână banii instituției i-a oprit mamei sale o sumă primită ca ajutor de încălzire în contul unei datorii la bugetul local, astfel că a postat pe Facebook următorul mesaj, însoțit de dovezile “arestării” banilor. “Îi mulțumesc domnului casier Ionescu Ion că a avut în vedere că mama primarului să nu rămână datoare la bugetul local pe anul 2018 și i-a fost oprită suma de 89 de lei din banii de la ajutorul pentru încălzirea locuinței”, se arată în postarea ironică a edilului.

Contactat telefonic, primarul Iulian Dumitru ne-a declarat că a vrut să facă o glumă cu casierul, care stă cam mult la căldurică. “Nu sunt supărat pe el, dar mama mea, de 73 de ani, poate nu are ce mânca, chiar dacă este mama primarului. În loc să se ducă pe teren să strângă bani de la datornici, el stă la căldurică”, ne-a spus Iulian Dumitru. Potrivit chitanțelor emise de casier, mama primarului figura cu o restanță de 75 de lei, reprezentând impozit pe casă și locuințe, plus 14 lei, o mai veche amendă de circulație.

De altfel, comuna Slobozia Bradului este campioană la amenzi neîncasate, în principal la regimul circulației, dar și la capitolul comercianți sau la alte categorii de taxe și impozite.