FOTO Primăria a pus drujbele pe corcodușii din Focșani

0
352

Firma angajată de Direcţia de Dezvoltare Servicii Publice Focșani a început tăierea a 436 de pomi fructiferi de pe domeniul public. Cei mai mulţi copaci care vor dispărea din peisajul urban sunt corcoduşii, cărora autorităţile le-au pus de mai mult timp gând rău, sub considerentul că aceşti pomi, în perioada de fructificaţie, produc o mizerie de nedescris pe trotuare.

Deşi firma din Miercurea Ciuc, care a câştigat licitaţia de extragere a copacilor, ar fi putut să-şi înceapă treaba încă de acum două luni, tăierea pomilor a început abia din această săptămână, când corcoduşii sunt plini de fructe. Motiv de reproș din partea oamenilor către muncitorii care încărcau astăzi, într-un camion, pomii tăiaţi, pe Strada Popa Șapcă, lăsând în urma lor, pe jos, fructele căzute. “Dacă tot nu s-au apucat când trebuia de tăiat, puteau să mai aştepte până se termină cu corcoduşele, sau să încerce cu alţi copaci, care nu mai au fructe”, ne-a spus o localnică. În locul pomilor fructiferi, municipalitatea va planta anul viitor copaci ornamentali.

Contractul privind tăierea arborilor fructiferi a fost obţinut de SC Abies Forte, din Miercurea Ciuc, care va încasa pentru această operaţiune suma de 198.731 de lei. Conform DDSP, în Focşani vor fi replantaţi la loc 419 arbuşti.