FOTO Președintele Senatului, Anca Dragu și avocatul Valeriu Stoica, prezenți în Vrancea la dezvelirea bustului lui Vintilă I.C. Brătianu

0
498

Comuna Cotești a fost gazdă sâmbătă a unui eveniment important entru comunitate, dezvelirea  bustului fostului prim-ministru liberal al României în perioada 1927-1928 Vintilă I.C. Brătianu. Bustul a fost descoperit în luna iulie 2017 în comuna Coteşti, cu ocazia unor săpături pentru reţeaua de utilităţi în curtea Şcolii Primare din Coteşti-Odobasca.

La evenimentul de azi, din fața Primăriei Cotești, a participat președintele Senatului, Anca Dragu, avocatul Valeriu Stoica, președintele CJ Vrancea, Cătălin Toma, parlamentarii PNL de Vrancea, alți invitați și locanici.

Sculptura este realizată din bronz patinat, de către Oscar Han, în anul 1931. Sculptorul Oscar Han este autor şi al Statuii Victoriei de la Tişiţa, monument înscris în Lista Monumentelor Istorice, cod VN-III-m-A-06586″, potrivit Direcţiei de Cultură Vrancea.

Vintilă Brătianu a fost o personalitate de prim-rang în politica, economia şi istoria României, cu o evoluţie profesională fascinantă. A fost primar al Bucureştiului, ministru de Finanţe şi prim-ministru şi este recunoscut drept economistul care a formulat principiul economic liberal „prin noi înşine”, în baza căruia a fost elaborată şi aplicată politica economică a PNL în primul deceniu interbelic.

FOTO: Facebook Nausica Mircea