FOTO-VIDEO Polițiștii vrânceni, ași la judo

0
25

În perioada 16 – 19 octombrie a.c., agent șef principal Alexandru Nicolae și agent șef adjunct Enache Nicolae, luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale, au reprezentat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vrancea la etapa finală a Campionatului de judo al Ministerului Afacerilor Interne. La finalul competiției, cei doi au urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului.  Competiția a adunat la start, în Sala Sporturilor din Vaslui, peste 70 de participanți din cadrul structurilor de poliție, jandarmerie, situații de urgență, poliție de frontieră și din instituţiile de învățământ ale Ministerului Afacerilor Interne, conform categoriilor de vârstă și de greutate ale probelor de concurs. Festivitatea de premiere a avut loc astăzi, 18 octombrie a.c., iar polițiștii vrânceni, agent șef principal Alexandru Nicolae și agent șef adjunct Enache Nicolae, luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale, au urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului.

Agent șef principal Alexandru Nicolae a concurat la categoria  +100 kg, vârsta + 45 de ani, a obținut cea de-a 24 – a medalie, anual reușind să urce pe podium. Practicant al acestui sport din copilărie, agent șef adjunct Enache Nicolae a concurat la categoria 90 kg, vârsta 35 – 45 de ani, adăugând și anul acesta  o binemeritată medalie de aur palmaresului său.

Medaliile câștigate de cei doi luptători la concursul individual au contribuit la clasarea echipei Inspectoratului General al Poliţiei Române pe locul întâi, în întrecerea desfăşurată pe echipe.

Judo, sport a cărui practicare antrenează concomitent calităţi fizice şi psihice, se află în strânsă legătură cu meseria de polițist. Pentru cei doi luptători vrînceni JUDO înseamnă disciplină, autocontrol, abilităţi motrice precum coordonare, viteză, rezistenţă, dar şi capacitatea de a lua rapid cele mai bune decizii în situații limită. (IPJ Vrancea)