FOTO Polițiștii vrânceni, alături de copii și de 1 Iunie

0
329

“Copilăria e cadoul pe care ni-l dă viața”, de aceea noi am încercat să retrăim clipe din această dulce parte a vieții și să îi aducem pe cei din jurul nostru în “lumea copilăriei”.

Primele prietenii, primele jocuri învățate, primele experiențe pe care le avem, atât față de școală, cât și în ceea ce privește relațiile cu semenii sunt cele pe care le experimentăm în copilărie. Despre ele am povestit astăzi, 1 iunie 2023, alături de copii din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului Vrancea, cu care am făcut o excursie de o zi, în comuna Soveja.

Cu sprijinul Corpului Național al Polițiștilor – Biroul Teritorial Vrancea și al Asociației Internaționale a Polițiștilor – Regiunea 1 Vrancea, reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea, Inspectoratului de Jandarmi Județean Vrancea și ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vrancea au oferit unor tineri un cadou de neuitat, cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului. Jocuri în aer liber, povești de viață, motive de veselie și tihnă. În jurul mesei, jucând unul dintre jocurile copilăriei, ne-a fost foarte ușor să ne împrietenim cu Cristina, Crina, Maria și Andrei, care ne-au reamintit că totul pare mai simplu atunci când privești lumea prin ochii unui copil. De aceea, copilăria este locul unde ne vom întoarce, întotdeauna, cu bucurie!

Ziua de astăzi a fost una specială și pentru polițiștii care au sărbătorit Ziua Internațională a Copilului împreună cu cei mai mici prieteni ai lor, în municipiile Focșani și Adjud. Piața Unirii și Piațeta Ion Dichiseanu au debordat astăzi de râsete și voie bună, cei prezenți fiind, ca de fiecare dată, curioși să exploreze Laboratorul de Siguranță Rutieră, să testeze o parte din echipamentul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, să se joace cu TEM, câinele polițist și să primească titlul de “Polițist pentru o zi”. Polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară și cei de la Prevenirea Criminalității și Protecția Animalelor i-au angrenat pe copii în jocuri interactive, le-au oferit sfaturi preventive și răspunsuri legate de orice curiozitate privind profesia de polițist.

La mulți ani, copii minunați! Vă mulțumim că ne-ați primit, ca de fiecare dată, în mijlocul vostru, cu sufletele și brațele deschise! (IPJ Vrancea)