FOTO Polițiștii se asigură că elevii navetiști merg în condiții de siguranță în mijloacele de transport

0
461

Având în vedere contextul actual, generat de dinamica evoluției răspândirii virusului SARS-CoV-2 și ținând cont de faptul că începând cu data de 8 februarie a.c. elevii au reînceput să meargă la școală, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară, împreună cu cei din cadrul Serviciului de Ordine Publică și al Serviciului Rutier au contribuit la asigurarea respectării drepturilor elevilor care se deplasează zilnic cu mijloacele de transport special destinate lor. Astfel, în perioada 23 – 24 februarie s-au desfășurat activități în cadrul Planului de acțiune privind verificarea gradului de siguranță rutieră conferit de autovehiculele special destinate transportului de elevi, în vederea respectării modului de ocupare a mijloacelor de transport elevi, de igienizare, precum și a regulilor de conduită a personalului operatorilor de transport și a pasagerilor. Activitățile au fost organizate pe raza municipiului Adjud, a orașului Mărășești și a Secțiilor de Poliție Rurală Adjud și Golești.

Obiectivele planului au fost prevenirea accidentelor rutiere în care sunt implicați elevi și a contaminării pasagerilor din microbuzele școlare cu virusul SARS-CoV-2. Dispozitivele organizate au fost asigurate de 56 de polițiști din cadrul I.P.J. Vrancea și 6 jandarmi. S-au aplicat 32 de sancțiuni, în valoare de 11.745 lei (14 la Legea 55/2020, 14 la O.U.G. 195/2002 și 4 la alte acte normative).

Odată cu verificarea mijloacelor de transport școlar, polițiștii le-au adus la cunoștință, atât conducătorilor auto cât și elevilor pasageri, următoarele:

-este interzis transportul în autovehicul a mai multe persoane decât numărul de locuri stabilite în certificatul de înmatriculare;

-obligativitatea purtării centurii de siguranță pe timpul deplasării;

-controlul periodic a stării tehnice a autovehiculelor special destinate transportului de elevi;

– asigurarea igienei și a dezinfecției mijloacelor de transport;

-obligativitatea purtării măștii de protecție pe timpul deplasării cu mijloacele de transport.(IPJ Vrancea)