FOTO Polițiștii, în campanie de informare la Chiojdeni și Vintileasca

0
144

Poliţiştii din Vrancea continuă activităţile informativ – preventive în scopul conștientizării cetățenilor din comunităţile rurale asupra importanței prevenirii furturilor, înşelăciunilor, accidentelor rutiere, a delincvenţei juvenile şi victimizării minorilor. Acţiunile au loc în cadrul campaniei „Împreună pentru o comunitate mai sigură”, derulată de Poliţia Română cu sprijinul OMV Petrom, la nivel naţional. Campania națională ”Împreună pentru o comunitate mai sigură!” continuă.
Astfel, în cursul acestei săptămâni, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, Serviciului Ordine Publică, Secției 2 Poliție Rurală Gugești și Posturilor de Poliție Chiojdeni și Vintileasca au realizat activități de informare a cetățenilor din comunele Vintileasca și Chiojdeni, precum și a elevilor școlilor din aceste localități, în scopul prevenirii violenței și a victimizării tinerilor. Scopul campaniei vizează reducerea riscului de victimizare a categoriilor de persoane vulnerabile, pentru segmentele infracționale care se manifestă cu precădere în zonele rurale.

La întâlnirile organizate au participat 60 de cetăţeni și reprezentanți ai autorităților locale, care au fost informați de către polițiști cu privire la măsurile de protecţie pe care fiecare persoană trebuie să le cunoască şi să le adopte pentru a-şi spori siguranţa proprie, a familiei sale şi nu în ultimul rând, a comunităţii în care trăieşte. O atenţie deosebită a fost acordată celor 125 de elevi care învaţă în şcolile din cele două comune, cărora poliţiştii le-au vorbit despre regulile de circulație, metodele preventive în spațiul virtual, prevenirea faptelor cu violenţă şi a victimizării din astfel de fapte. De asemenea, la finalul discuțiilor, le-au fost distribuite materiale informativ – preventive, ce constau în flyere, afișe și pliante. (Sursa: IPJ Vrancea)