FOTO Pericol de accident pe o stradă proaspăt asfaltată din Focșani

0
307

”Calitatea” lucrărilor de modernizare a străzilor din Focșani iese la suprafață în fiecare zi. După ce apa căzută în urma ploilor din ultimele zile nu a avut unde să se scurgă, transformând străzile asfaltate de curând în adevărate lacuri și râuri, iată că apar și alte probleme. Asfaltul se macină rapid, iar în unele locuri se surpă, spre disperarea locuitorilor dar și a șoferilor care trec prin zonele respective. Astăzi vă prezentăm Strada Albinei, proaspăt modernizată: gropi apărute din ”senin”, semnalizate cu crengi și o sacoșă albastră. ”Saga” multor asfaltări de pe străzile din Focșani, din ultimul an, a fost, în general, următoarea: asfaltare, decopertare, reasfaltare, peticire, pavele pe trotuare, scoatere pavele, remontare pavele, decopertare asfalt pentru scurgeri …

”Stăm pe loc pentru că nu știu cine vine să râcâie cu bățul un centimetru de beton, ca să aibă motiv să spună că lucrările nu sunt de calitate”, spunea primarul municipiului Focșani, Cristi Misăilă, în urmă cu o lună, deranjat că focșănenii îl critică pentru calitatea lucrărilor derulate în oraș. Mai mult, edilul mă acuza pe mine și pe cei din Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, care derulează PNDL-ul, că i-am fi pus ”bețe în roate” și că din cauza lui Ion Ștefan și a MLPDA nu poate avansa cu lucrările la străzi. Singurele bețe pe care le putem vedea sunt crengile cu care sunt semnalizate gropile din carosabilul pe care Primăria Focșani ar trebui să îl modernizeze.
Văzând aceste imagini din Focșani, de pe strada Albinei, îl somez public pe edilul PSD să spună ce măsuri a luat pentru acest obiectiv de investiții care arată în mod clar că lucrările, deși nefinalizate, sunt departe de a fi la o calitate conformă, care să și permită ministerului vreo decontare a lucrărilor! De asemenea, poate explică primarul PSD și la ce ”șicane” a fost supus din partea ministerului pentru că, din câte se poate observa, singurele capcane le pune chiar domnia sa, împreună cu constructorul, șoferilor și cetățenilor care locuiesc în zonă.
Pe astfel de lucrări nu se pot da bani, este clar! Cer remedierea de urgență a lucrărilor pentru a nu pune în pericol siguranța la trafic și sănătatea și integritatea oamenilor. A murit un om în Focșani după ce a căzut într-o groapă nesemnalizată a municipalității, nu cred că își mai dorește administrația PSD-Misăilă (și nimeni altcineva) astfel de tragedii! (Ion Ștefan, ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației)