luni, mai 27, 2024
AcasăSocietateFOTO Pacienți noi la Centrul pentru reabilitarea faunei sălbatice din Vrancea

FOTO Pacienți noi la Centrul pentru reabilitarea faunei sălbatice din Vrancea

La Centrul pentru reabilitarea faunei sălbatice din Vrancea au ajuns, prin implicarea colegilor lor de la Centrul Regional pentru Ecologie Bacău, pacienți noi

„În ultimele zile CRE Bacău a răspuns mai multor sesizări privind păsări salbatice protejate, aflate în dificultate pe raza orașului. În parcare la Auchan a fost găsit un stârc pitic rănit, situație curioasa prin prisma faptului că locația se află la o distanță apreciabilă de habitatele preferate, caracterizate de stufarisuri și luciu de apă.
O altă situație atipică s-a înregistrat în parcul Cancicov, unde a fost gasit un juvenil de uliu porumbar. Acesta avea un picior necrozat, fiind legat cu o sfoară. Probabil cineva a încercat sa îl tina în captivitate. Pasarea a reușit sa scape dar a rămas fără un picior, fiind astfel incapabila de a mai vâna și de a supraviețui în sălbăticie.
Nu în ultimul rand, azi voluntarii CRE au intervenit la o sesizare a politiei locale privind prezenta unei berze ranite în Parcul Trandafirilor.
Colegii de la ACDB Focșani au preluat ca de fiecare dată spre îngrijire păsările ranite, în speranța că vor putea fi reabilitate.
Echipa CRE rămâne disponibila 24/24@7/7 pentru a răspunde la sesizari privind animale sălbatice ranite sau în pericol.
TEL.0748-695-963″, anunță
Centrul Regional de Ecologie Bacau


ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu