FOTO Opere de artă făcute de tinerii de la Centrul „Sf. Maria” din Goleşti

0

Tinerii de la Centrul „Sf. Maria” din Goleşti, structură aflată în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vrancea, îşi expun zilele acestea lucrările, la sediul Primăriei Goleşti.

Pentru această expoziţie, tinerii au lucrat intens în ultimele săptămâni, pregătind adevărate opere de artă, realizate în tehnica quilling, tehnică prin care se obţin obiecte de artă prin răsucirea hârtiei și lipirea acesteia, obținând astfel modele decorative speciale.

Şeful centrului „Sf. Maria”  Goleşti, domnul Sorin Atomulesei, în colaborare cu Primăria Comunei Goleşti, au oferit acestor tineri posibilitatea de promovare, ei remarcându-se astfel în cadrul comunităţii prin realizările în domneniul atelierelor de creație.

Coordonatorul acestui proiect, psihologul Alina Badiu, se ocupă direct de aceste programe de terapie ocupațională, implicându-se în toate activităţile  alături de beneficiarii aflaţi în centru. Realizarea unui tablou folosind această tehnică implică multă muncă, răbdare și creativitate.

Programul de terapie ocupatională a fost implemetat în Centrul „Sf. Maria” de mai bine de şase ani, iar rezultatele nu au întarziat să apară, culorile vesele şi optimiste din tablourile acestora cucerind pe loc privitorii .

Scopul acestor activități vizează menținerea și dezvoltarea îndemânării, precum şi motivarea tinerilor către performanţă.

Colecţia de tablouri  va rămâne expusă la intrarea în Primăria Goleşti pentru încă o săptămână, putând fi astfel admirată de toţi cei interesaţi.

SURSA: DGASPC