FOTO Muzeul Satului, la Vizantea-Livezi, cu peste 200 de obiecte vechi din comună

0
458
Începând de astăzi, comuna Vizantea-Livezi are cel mai frumos muzeu al satului! Clădirea a fost construită de la zero cu fonduri europene, iar in ultimele două săptămâni am reușit să strângem, să recondiționăm și să expunem peste 200 de obiecte vechi din comuna noastră!
În incinta muzeului a fost amenajat si un atelier de sculptură unde în fiecare zi îl veți întâlni pe unul din cei mai mai artiști ai României, sculptor Florin Cristea, căruia îi mulțumesc în mod special. După ce a văzut toată lumea și și-a expus lucrările în cele mai importante expoziții, a ales să-și continue activitatea în parteneriat cu comunitatea din care face parte.
Mulțumesc mult și preotului Romică Sociu, care a acceptat să intre în parteneriat cu Primăria Vizantea-Livezi, pentru a putea accesa măsura de finanțare necesară obiectivului, dar și pentru bătăile de cap și drumurile pe care le-am făcut împreună, în ultimii 3 ani. Sunt bucuros pentru că am avut onoarea astăzi să îl avem la sfințirea acestui obiectiv pe Preasfințitul Episcopul Iosif Paulet, preotul Holbea Ionel, preotul Gheorghiță Lucian si preotul Sociu Romică.
Constructorului nu o să-i mulțumesc, dar o să-l felicit din toată inima pentru modul cum își desfășoară activitatea, pentru seriozitate, pentru calitate și pentru înțelegere, Ciprian Roșca și Florinel Roșca, împreună cu toți colegii de la SC POMPIERUL SRL vă felicit!
În perioada următoare, vom continua amenajarea și dotarea muzeului, așa că oricine are obiecte vechi pe care dorește să le doneze vă așteptăm la muzeu sau la primărie să vă exprimați această dorință. Fie că este un obiect artizanal, o unealtă, îmbrăcăminte, încălțăminte, mobilă sau orice alt obiect specific comunei noastre, cu condiția să aibă cel puțin 100 de ani, își poate găsi locul în muzeu! (Dragoș Ciobotaru, primar com. Vizantea-Livezi)