FOTO Misăilă&PSD se folosesc de elevi în lupta cu PNL

0
332

Pe lângă faptul că a umplut sala de ședințe a Consiliului Local Focșani cu angajați ai Primăriei și ai unităților/ serviciilor din subordine, primarul Cristi Misăilă a mai apelat la o ”armă” în lupta politică împotriva opoziției. Pe toată durata ședinței  – aproape 4 ore – au stat în sală mai mulți membri ai Consiliului Local al Tinerilor. Aceștia au plecat abia la final, după votarea unui proiect ce viza activitatea lor. Pe de altă parte, alți elevi au stat în altă parte a sălii, separat de Consiliul Local al Tinerilor. N-au rezistat toți până la final. Doar o elevă, care avea o misune clară, a rămas până la încheierea ședinței.

La capitolul ”Diverse” s-a înscris la cuvânt și eleva Florentina Mircea, de 18 ani, elevă în clasa a XII-a la Liceul Pedagogic din Focșani, care abia a terminat prima probă a bacalaureatului. Vizibil emoționată pe tot parcursul ședinței (și mai ales spre final, când a văzut că rămâne singură), eleva a ținut strâns în mâini un discurs pe care îl mai citea din când în când. Discursul îi fusese înmânat înaintea ședinței și conținea laude la adresa primarului Cristi Misăilă și acuzații la adresa consilierilor opoziției, fără să le spună numele sau apartenența politică. Cuvintele și expresiile folosite erau asemănătoare celor exprimate, inclusiv în cadrul ședinței, de către primarul Misăilă și consilierii PSD. Mai mult, eleva le-a cerut consilierilor care îl critică pe primar să demisioneze.

Cam toată lumea din PSD și din rândul funcționarilor Primăriei, foarte apropiați primarului și PSD, știa ce urma să se întâmple și o mai încuraja pe eleva căreia i se încredințase această misiune, deloc onorantă pentru cei care au orchestrat-o. În timp ce adolescenta citea, cu o anumită intonație, discursul servit, multora le-au venit în minte spectacolele demult apuse, închinate lui Ceaușescu&PCR, sau mai contemporanele ode prestate de elevii și tinerii din Coreea de Nord. A cui o fi fost ideea implicării elevilor în bătălia politică? A lui Misăilă? A consilierilor PSD? A profesoarei Lauriana Ailincuței, consilier local PSD, cadru didactic și fost director al Liceului Pedagogic?

Păcat!