marți, mai 14, 2024
spot_img
AcasăSocietateFOTO Mărțișoare speciale create de tinerii de la Centrul...

FOTO Mărțișoare speciale create de tinerii de la Centrul „Sf. Maria” din Golești

Primăvara e anotimpul speranței, căci aduce lumină în casele tuturor și energie pozitivă în gesturile și cuvintele oamenilor. De aceea, voluntarii de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Colegiul „Virgil Madgearu” și Colegiul „I. L. Caragiale” din București au considerat că prima săptămână din martie nu poate să treacă neobservată de către prietenii lor de la Centrul „Sfânta Maria” din Golești, beneficiarii proiectului „A doua șansă pentru viață”. Astfel, elevii voluntari de la cele trei licee, coordonați de către profesoarele Raluca Andreea Săndulescu, Alina Cucu, Loredana Amelia Diac, Alis Lupu, Voicuța Voicu, Elena Vișinescu, Claudia Dobroiu, Manuela Porumb, Daniela Sîrghie, Alina Maiereanu, Silviu Roșca Iulian, Sorina Milea, Livia Marcu, Ana Maria Norocea, Lămâița Anii Șerban, Camelia Mereuță, Gabriela Obodoriu, Monica Gaidargi, Maria Rădeanu, Emilia Poll, Silvia Oancia, Mirela Pîrvu, Dorina Istrate, Carmen Hîrnea, Andreea Vîrnă din Colegiul Naţional „Al. I. Cuza”, respectiv profesorii coordonatori din Colegiul Economic „Virgil Madgearu”, Roxana Carmen Ionescu, Mihaela Daniela Cîrstea, Mariana Șchiaua, Valentina Rădescu, Andreea Matei, Florina Voicu, Dana Iliescu, Cristina Lemnaru, Camelia Lepădat și de către profesorii din Colegiul Național „I.L. Caragiale”,  Andreia Mihaela Beatrice Bodea, Teodora Bentz și Daniela Anghelescu, și-au propus să transforme simbolul mărțișorului într-un moment de suflet, cu mărțișoare dulci: sucuri, bomboane, tort. Dar cele mai calde, precum zilele însorite de primăvară, au fost îmbrățișările și cuvintele frumoase. În universul Centrului „Sfânta Maria” din Golești este atâta nevoie de afecțiune. Șeful de Centru, domnul Sorin Atomulesei, doamnele consiliere psiholog și îngrijitoare le sunt aproape, zi de zi, tinerilor cu dizabilități, îi ocrotesc și îi motivează, dar proiectele umanitare, care aduc „musafiri” la Centru, sunt o concretizare a speranței că pot să-și facă prieteni, că le pot spune cine sunt ei și ce fac în timpul programului unei zile și, mai ales, ce visează.

 

Toți cei care au poposit la Centrul „Sfânta Maria” din Golești s-au minunat de frumusețea mărțișoarelor confecționate de către prietenii lor instituționalizați: fie că erau lucrate din hârtie, sfoară, boabe de cafea, materiale textile …Câteva dintre acestea vor fi expuse și la biblioteca Colegiului Național „ A.I. Cuza” din Focșani, pentru ca și liceenii de la această prestigioasă unitate de învățământ să înțeleagă „lecțiile” solidarității, empatiei, delicateții, lecții ce ar trebui să se dea contur gesturilor și cuvintelor dedicate tinerilor cu dizabilități.

Proiectul „ A doua șansă pentru viață” are un caracter umanitar, a debutat în 2006 și, de atunci, legătura dintre instituții de învățământ și Centrul aflat în subordinea DGASPC Vrancea a fost neîntreruptă. În fiecare an școlar, directorul DGASPC Vrancea, d-na Daniela Nicolaș, susține acest proiect prin semnarea parteneriatului și implicarea directă, iar profesorii coordonatori își asumă derularea a cel puțin patru etape. Urmează, așadar, întâlnirea de Paște a beneficiarilor de la Centrul „Sfânta Maria” și, nu în ultimul rând, o excursie în luna iunie. Surprizele acestea periodice sunt cu mare drag așteptate de către cei care au nevoie de mai multă atenție. Nu în ultimul rând, astfel de gesturi formează caractere și îi învață pe elevii, ce astăzi sunt pe băncile școlii, să fie, mâine, cetățeni mai buni. (prof. Teodora Bentz)


ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu