FOTO Lucrările de investiții din Tănăsoaia, reclamate pentru calitatea slabă și nerespectarea reglementărilor legale

0
546

Lucrările de investiții din comuna Tănăsoaia sunt, din nou, în vizorul autorităților. Modul în care se lucrează și calitatea acestor lucrări au fost reclamate de mai multe ori, însă nu s-au luat măsuri de remediere, până acum. Acum, lucrările de asfaltare a drumurilor comunale și aducțiunea cu apă din satul Feldioara constituie subiectul unei sesizări transmise ministrului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, Ion Ștefan. Localnicii susțin că asfaltul se toarnă direct pe pământ, pe o lățime mai mică decât drumul normal. ”În prezent în com. Tănăsoaia se mimează lucrări de asfaltare a drumului comunal din satul Nănești și lucrări pentru alimentarea cu apă și canalizare în satul Feldioara, lucrări care se fac în bătaie de joc, cu sfidare a legii și a celor care aprobă proiectele și fondurile pentru realizarea lor. Domnule Ministru, este strigător la cer să vezi cum se toarnă asfalt în comuna Tănăsoaia: fără să se pregătească drumul cu balastare, nivelare și strat de piatră spartă, acostamente și șanțuri marginale, etc. și apoi să compari cu asfaltul turnat corect în alte comune din județ. La Tănăsoaia asfaltul se toarnă direct pe pământ înierbat sau pe un strat foarte subțire de balast existent de la alte balastări, cu unele lățimi de asfalt măsurat de 3,25 m – 3,50 m, pe unde nu pot trece două mașini Logan una pe lângă cealaltă, fără ca una din ele să treacă prin șanț.”, se menționează în reclamația transmisă MLPDA.

Și despre investiția în sistemul de alimentare cu apă a satului Feldioara se spune că nu respectă normele legale și de calitate. ”Alimentarea cu apă și canalizarea din satul Feldioara se face în disprețul total al Legii, amplasamentele lucrărilor sunt în pășunea comunală și în proprietăți private, fără a respecta prevederile legale de scoatere din circuitul agricol al suprafetelor ce urmează a fi construite, acordul cetățenilor și expropierea acolo unde se amplasează rezervorul de apă, hotărâri ale consiliului local, ….etc. Însă procedura privind schimbarea categoriei de folosință a terenurilor situate în extravilanul localităților, prevăzute la art. 77 și art. 78 alin. (1) din Legea fondului funciar nr. 18/1991, republicată, cu modificările și completările ulterioare, nu se putea aplica în cazul pajiștilor (pășune), după aderarea României la Uniunea Europeană, 1 ianuarie 2007. Față de cele prezentate, vă rog să efectuați verificări și dacă se confirmă, să dispuneți obligarea celor vinovați să intre în legalitate, să aducă pășunea la starea inițială, înainte de a fi distrusă, iar pentru fondurile cheltuite ilegal să înștiințați organele abilitate pentru a putea fi recuperate.”, se precizează în reclamație.

Cel care a transmis reclamația la MLPDA susține că oamenii legii nu au făcut nimic pentru a cerceta sesizările anterioare. De aceea, el cere ministrului să se implice personal pentru clarificarea aspectelor semnalate. Potrivit ultimelor informații, Corpul de control al Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației s-a aflat, astăzi, în comuna Tănăsoaia, pentru a verifica situația lucrărilor derulate prin PNDL.