FOTO Liceul Teoretic „Ioan Slavici“ din Panciu a sărbătorit 71 de ani de la înființare

0

Vineri, 19 ianuarie 2018, Liceul Teoretic „Ioan Slavici“ din Panciu a sărbătorit 71 de ani de la înființare, în cadrul festivității găzduite de Sala Mare a Casei de Cultură „Mihai Eminescu“. Evenimentul a reunit elevi, absolvenți, actuali și foști profesori. În deschidere, primarul Iulian Nica a felicitat elevii și profesorii pentru performanțele care duc mai departe faima liceului și a orașului.  Cu același prilej, în calitate de fost absolvent al liceului, edilul-șef le-a mulțumit foștilor colegi și profesori pentru anii frumoși petrecuți împreună.

 „Fiecare aniversare a Liceului Teoretic «Ioan Slavici» îmi oferă plăcuta ocazie de a-mi reîntâlni o parte dintre foștii colegi și profesori. Sunt clipe deosebite, unice, de neuitat! Aceeași bucurie o resimt și la reîntâlnirea cu voi, elevii de astăzi! An după an, datorită vouă și dascălilor voștri, acest liceu «crește» frumos și își consolidează tot mai mult locul alături de școlile de elită din România!“, a spus primarul Iulian Nica.

Șeful administrației locale a declarat că rezultatele liceenilor obligă Primăria Orașului Panciu să investească permanent în infrastructura școlară. „Avem o imensă responsabilitate față de voi, pentru că școala este prima etapă a lungului drum către formarea voastră ca oameni ai societății. În școală  începe «bătălia» pentru viitor. Este foarte important să aveți un start bun, cele mai bune condiții de studiu și o bază materială modernă. În ultimii ani, am căutat să rezolvăm tot ceea ce ţine de infrastructură și să oferim întregului ansamblu liceal un aspect unitar, nou şi modern. Vom rămâne în continuare conectați la realitatea liceului, la nevoile lui, ca de altfel la necesitățile întregului învățământ păncean, în care vom investi, cu prioritate. Este cea mai grea, dar și cea mai frumoasă misiune, pentru că voi sunteți viitorul comunității noastre, schimbul nostru de mâine. Vrem să fim siguri că acest oraș va rămâne pe mâini bune și că veți duce mai departe munca noastră, a profesorilor și a părinților voștri!“, a afirmat Iulian Nica.

La rândul lor, elevii au mulțumit autorităților locale pentru sprijinul constant și necondiționat acordat liceului.

 „Suntem sincer recunoscatori celor care niciodată nu refuză și ne ajută permanent în proiectele ce implică atât sprijinul material, cât și cel moral sau logistic. Poate, uneori, adolescența ne face să nu înțelegem întru totul cât de susținuți suntem. Însă, oameni precum domnul primar Iulian Nica ne oferă necondiționat ajutor, iar pentru acest lucru îi mulțumim cu fiecare ocazie și cu atât mai mult astăzi“, a declarat Cătălin Istrate, președintele Consiliului Școlar al Elevilor.

Directorul Andrei Igor Manovici a oferit primarului Iulian Nica o Diplomă de excelență, pentru investițiile majore realizate în domeniul educației, modernizarea Liceului Teoretic „Ioan Slavici“ și sprijinul adus desfășurării activității educative a instituției. Diplome aniversare au primit și invitații la eveniment: inspectorul școlar general, Dorin Cristea, inspectorul școlar general adjunct, Aurel Șelaru, inspectorul școlar teritorial, Aurora Lefter, precum și foștii absolvenți Liliana Nenciu Blaga, Virginia Stratulat, Gabriel Lupu și Claudiu Moga.

 Aniversarea liceului a fost onorată cu prezența și de muzeograful Laura Mateș, de la Muzeul Memorial „Ioan Slavici și Emil Monția“ din Șiria, județul Arad. Laura Mateș a primit o diplomă aniversară și o diplomă de onoare, pentru contribuția adusă la redactarea Revistei ACTUALIS, al cărui număr 13, în format tipărit, editat cu sprijinul primarului Iulian Nica, a fost lansat în cadrul festivității. Programul a mai inclus momente artistice susținute de Anastasia Țopa, Alexia Huzum, Giada Giardinelli, Teodora Mustață și Amalia Miron, Sebastian Crucianu și Denisa Urzică, precum și de Trupa de Teatru „Protha“, pregătită de Cătălin Eduard Sfîrloagă. Imnul liceului, intonat de gazde și invitați, a încheiat festivitatea împlinirii a 71 de ani de la înființarea instutuției de învățământ păncene.

Biroul de Presă al Primăriei Orașului Panciu