FOTO Lecții de educație rutieră la Școala ”Oana Diana Renea”

0
245

În prima zi a acestei săptămâni, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier și Biroului Rutier Focșani au desfășurat activități de educație rutieră la Școala ”Oana Diana Renea”, din municipiul Focșani, la care au participat peste 100 de elevi. Poliţiştii le-au prezentat celor mici regulile de circulaţie şi importanţa abordării unui comportament corect ca pietoni, pentru prevenirea evenimentelor rutiere. Copiii au învăţat să nu se joace pe drumurile publice sau în apropierea acestora, să se deplaseze doar pe trotuar și să traverseze strada doar pe trecerea pentru pietoni, fără a alerga. Totodată, aceştia au învățat semnificaţia indicatoarelor rutiere adresate traficului pietonal și semnificația culorilor semaforului, fiindu-le prezentat și laboratorul mobil de educație rutieră, din cadrul Serviciului Rutier.

La una dintre clase, un polițist din cadrul Biroului Rutier a răspuns solicitării doamnei învâțătoare de a le vorbi colegilor din clasa copilului său despre meseria de polițist. Curiozităților din seria :”Unde să mergi dacă observi că cine face un lucru rău?” ”Ce calități ar trebui să aibă un polițist?”, ” Cu cine se luptă polițiștii?”, ”Este o muncă periculoasă?” le-a oferit răspuns colegul nostru din cadrul Biroului Rutier Focșani care, la rândul său le-a adresat întrebarea ”V-ar plăcea să deveniți polițisti?”. Copii au fost foarte receptivi şi activi în cadrul lecţiilor predate de poliţişti. Responsabilizarea celor mici în ceea ce priveşte regulile de circulaţie, pentru siguranța acestora, reprezintă o preocupare permanentă a polițiștilor vrânceni iar astfel de activități vor continua și în perioada următoare. (IPJ Vrancea)


Surprize La Domicliu Focsani
Comandă o Surpiză la Domicliu ! Livrăm în toată Vrancea, la Data și Ora Stabilită de Tine!


Administrare și Mentenanță Site-uri de Prezentare și Magazin Online></a></div>    </div>

    <footer>
      <!-- post pagination -->      <!-- review -->
      <div class=
Articolul precedentModificări legislative în favoarea salariaților: telemuncă, zile libere în situații de urgență, concediu paternal
Articolul următorDouă străzi din Focșani, fără apă în urma unei avarii