FOTO Lacrimi și durere la Vintileasca

0
30

Vestea morții primarului și a șefului SVSU, fost viceprimar, a căzut ca un trăsnet în comuna Vintileasca. Oamenilor nu le vine să creadă că primarul lor nu mai este. Întreaga comunitate este în stare de șoc.

Edilul Georgel Spătaru (54 ani) plecase dis-de-dimineață spre Constanța, la sediul regional al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), să semneze niște documente pentru investiții cu fonduri europene în comuna pe care o conduce din anul 2012. El era însoțit de Mitică Băcioiu (44 ani), șeful SVSU Vintileasca, fost viceprimar al comunei. La un moment dat, când se aflau pe DJ 211, în județul Brăila, între localitățile Cuza Vodă și Viziru, mașina lor, Dacia Logan, a fost lovită frontal de un autoturism Opel, care intrase pe contrasens, probabil din cauza ceții, carosabilului umed și neadaptării vitezei la condițiile de trafic. Șoferii care treceau prin zonă s-au oprit și i-au scos dintre fiarele mașinii pe Georgel Spătaru și Mitică Băcioiu, apoi Dacia Logan a luat foc. La fața locului au ajuns echipaje de poliție, pompieri și ambulanță, însă cadrele medicale nu au mai avut ce face, cei doi vrânceni având leziuni incompatibile cu viața.

Vestea morții celor doi s-a răspândit repede, din om în om, în comuna liniștită de pe Valea Râmnicului. Unii localnici văzuseră știrea cu accidentul la televizor, însă nu credeau că este vorba de mașina edilului șef. Încet, încet, informația că primarul și șeful Serviciului pentru Situații de Urgență au pierit în accident a ajuns la urechile tuturor, iar lacrimile nu au mai putut fi stăpânite.