miercuri, iulie 17, 2024
AcasăStiri InterneFOTO IPJ Vrancea: Acțiuni de prevenire și informare, pe stradă...

FOTO IPJ Vrancea: Acțiuni de prevenire și informare, pe stradă și în trenuri

În acest sfârșit de săptămână, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea au acționat, pe principalele drumuri din județ, pentru reducerea riscului rutier, prin depistarea conducătorilor auto care încalcă regimul legal de viteză sau conduc autoturisme sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive. Astfel, au fost legitimate și verificate 800 de persoane, fiind controlate și aproximativ 512 autovehicule. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 228 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 57000 de lei. Totodată, au fost reținute 13 permise de conducere și au fost retrase 16 certificate de înmatriculare. De asemenea, au fost constatate și 2 infracțiuni la regimul siguranței circulației pe drumurile publice.

În cadrul activităților desfășurate, conducătorilor auto le-au fost aduse la cunoștință modificările legislative în materie penală (Legea Anastasia) respectiv, în cazul conducătorului auto aflat sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive ori fără a deține permis de conducere și care provoacă un accident rutier soldat cu decesul victimei acesta va fi condamnat la închisoare cu executare, fiind eliminată posibilitatea de a fi condamnat cu suspendarea executării pedepsei.

Totodată, polițiștii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi cei de la Transporturi Feroviare, împreună cu reprezentanții Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vrancea au desfăşurat activităţi de informare şi conştientizare cu privire la riscurile la care se expun cei care se urcă la volanul autoturismului sub influența alcoolului sau a drogurilor, în trenul care circula pe ruta Focșani-Mărășești și retur, tren care circula spre mare.

Activități de informare au loc zilnic și în filtrele rutiere instituite, scopul acestor acțiuni fiind acela de informare a șoferilor cu privire la noile modificări ale legislației rutiere, respectiv Legea Anastasia, care prevede faptul că un conducător auto, aflat sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive, ori fără a deține permis de conducere, care provoacă un accident rutier soldat cu decesul victimei, va fi condamnat la închisoare cu executare, fiind eliminată posibilitatea de a fi condamnat cu suspendarea executării pedepsei. Beneficiarii acestor activități de informare sunt conducătorii auto din municipiul Focșani, ori care tranzitează localitatea, aceștia fiind sfătuiți să transmită aceste informații și rudelor sau prietenilor. (IPJ Vrancea)


ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu