FOTO Fetiță premiată de pompieri cu o bicicletă, după ce focul i-a distrus casa unde locuia

0
375

Ana-Maria este o fetiță de 5 anișori, din comuna Gugești, județul Vrancea, care în ciuda tuturor problemelor prin care a trecut, astăzi, de Ziua Internațională a Copiilor, a avut puterea să zâmbească din nou, datorită pompierilor vrânceni. Anul acesta, de Ziua Protecției Civile, în timpul orelor petrecute la grădiniță, Ana Maria, desena o mașină de pompieri. Îi iubea foarte mult pe pompieri, pentru că, știa că ei salvează oameni și bunuri din flăcări, atunci când se află în pericol. Din nefericire, la 23 aprilie a.c., în jurul orei 04:40, un incendiu, izbucnit din cauza unui scurtcircuit electric, a distrus o parte din locuința Anei Maria. La acel moment, în locuință se afla doar copila și mama ei, în timp ce tatăl, șofer profesionist, era în cursă. Fetița și mama ei au fost evacuate la timp, însă casa a suferit daune majore, focul mistuind acoperișul și câteva anexe pe o suprafață de aproape 360 de metri pătrați. La întoarcerea acasă, micuța a fost extrem de dezamăgită de ceea ce a găsit. În mintea ei de copil, a crezut că pompierii, în loc să-i salveze casa, i-au stricat-o. De atunci, este nevoită să locuiască în altă parte și este foarte tristă că a rămas fără jucării.Pompierii sunt prietenii copiilor! Nu puteam să o lăsăm pe Ana-Maria supărată pe noi. Așa că, ne-am interesat, am aflat ce-și dorește și am căutat un moment prielnic să-i facem o vizită. Am dorit din tot sufletul ca și Ana-Maria să fie fericită de 1iunie.  Ca să o facem să înțeleagă cum s-au petrecut lucrurile, l-am luat cu noi pe pompierul Edi, unul dintre colegii noștri care a participat la intervenție. Astăzi, Ana –Maria era împreună cu părinții la căsuța ei, care se află în renovare. A fost surprinsă când ne-a văzut și ne-a întrebat de ce am venit la ea. I-am răspuns că, am venit să ne împăcăm. Pompierul Edi i-a povestit, pe înțelesul ei, cum s-a luptat cu focul. La final a venit și surpriza mult așteptată. Pompierii vrânceni i-au dăruit Anei-Maria o bicicletă roz. Pe lângă bicicletă, ca să o știm în siguranță, i-am dăruit și echipamente de protecție; cască, cotiere și genunchiere. Ca surpriza să fie îndeplinită complet, i-am umplut coșulețul bicicletei cu dulciuri. La primirea cadourilor, chipul Anei-Maria s-a înseninat din nou, iar în ochișori i se putea citi bucuria. Suntem împăcați și fericiți! Pompierii vrânceni și-au îndeplinit, ca de fiecare dată, misiunea cu succes! La mulți ani, Ana-Maria! La mulți ani tuturor copiilor!

În rândurile de mai jos veți putea citi povestea balaurului Flăcărilă, pe care pompierul Edi i-a spus-o Anei-Maria: ” Bună Ana-Maria, eu sunt pompierul Edi! Sunt un om bun şi nu pot sta liniştit când ştiu că cineva e supărat pe mine, mai ales o fetiţă aşa de drăguţă ca tine. Îmi aduc aminte perfect ce s-a întâmplat pe 23 aprilie, ziua în care, în căsuţa voastră frumoasă s-a furişat, tiptil-tiptil, un balaur uriaş, care arunca flăcări pe nări din cele 7 capete. Am venit cât am putut de repede. Dar ştii ce-am păţit? Balaurul Flăcărilă, a auzit sirena şi s-a ascuns. Atunci  când am ajuns, împreună cu colegii am început să-l căutăm pe mâniosul Flăcărilă, care pusese gând rău casei voastre. În timp ce stătea furişat, de foame, a început să mănânce magazia din spate, după ce a terminat-o, a început să mănânce acoperişul. Nu a reuşit să stea prea  mult timp ascuns, că l-am dibuit după fum. Când a văzut că l-am găsit s-a înfuriat atât de tare, încât dorea să ne mănânce şi pe noi. Să ştii că e foarte puternic! Tu şi mama ta aţi avut mare noroc că aţi fugit înainte ca el să vă descopere.

Nouă , pompierilor, nu ne este frică de balaurul Flăcărilă. Ne-am luptat de multe ori cu el.  Ca să-l putem învinge, ne-am împărţit în mai multe echipe şi am pus toate furtunurile de apă pe el. Văzând că nu are nici o şansă, a fugit într-un colţ din pod. A stat un pic, şi-a tras sufletul, şi a revenit în forţă, împrăştiind câte 10 rânduri de flăcări, care au nimicit tot ce au prins în cale. Ba mai mult,  Flăcărilă ameninţa că va arde şi casele vecinilor. Am chemat ajutoare, au mai venit colegi de-ai mei, pompieri, ne-au ajutat şi pompierii voluntari, care sunt vecini cu tine şi într-un final, am reuşit să-i retezăm rând pe rând cele 7 capete. Din păcate, în această luptă căsuţa ta a avut de suferit. Aşa se întâmplă cu fiecare casă, pe care Flăcărilă vrea să o mănânce. Însă, noi ne bucurăm că tu şi mămica ta sunteţi sănătoase. Ai să vezi că, de acum încolo, vei avea multe motive să zâmbeşti. Un motiv îți oferim noi, prin surpriza pe care ți-am pregătit-o de ziua ta. Ți-am adus cadou o bicicletă roz, așa cum ți-ai dorit! La mulți ani de ziua copilului!” (Compartimentul Informare şi Relaţii Publice al I.S.U. Vrancea)