FOTO Exercițiu ISU Vrancea la un mare centru comercial

0
170
Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Anghel Saligny” al județului Vrancea a organizat, pe 15 octombrie, un amplu exercițiu la un important operator economic din municipiul Focșani.
Scenariul s-a bazat pe simularea unei situații tactice complexe.
Astfel, în jurul orei 11.00, în timpul unor lucrări de mentenanță la instalația electrică a obiectivului, s-a produs o avarie ce a declanșat un incendiu la nivelul acoperișului, în zona depozitului de mărfuri, cu posibilități de propagare spre spațiile de desfacere. Ca urmare a degajărilor mari de fum și a desprinderii unor elemente de construcție din tavanul clădirii, 3 persoane au fost rănite și surprinse în interior. Totodată, din cauza degajărilor mari de fum, în parcarea hipermarketului, pe fondul apariției panicii, se produce un accident rutier, soldat cu 2 victime încarcerate, fiind avariată o conductă de distribuție gaze naturale.
Evenimentul a generat situaţii de urgenţă care au presupus intervenţii pentru: deblocarea căilor de acces, evacuarea persoanelor rănite din obiectiv, salvarea persoanelor aflate în medii ostile vieţii, acordarea primului ajutor calificat, stingerea incendiilor izbucnite, restabilirea ordinii și siguranței publice, remedierea avariilor la rețelele de distribuție a energiei electrice și a gazelor naturale. Acțiunile planificate s-au desfășurat conform așteptărilor fiind atinse obiectivele stabilite. (sursa: ISU Vrancea)