FOTO Elevi din trei comune vrâncene, excursie de vară în cadrul unui proiect privind reducerea abandonului școlar

0
327

Institutul Român pentru Educație și Incluziune Socială, care luptă pentru  reducerea și prevenirea abandonului școlar timpuriu și promovarea accesului egal la învătamântul prescolar, primar și secundar de calitate, l-a oferit elevilor din Tănăsoaia, Boghești și Ploscuțeni o excursie interesantă în județul Iași.

Traseul a fost lung, dar presărat cu momente interesante. Elevii au vizitat Palatul Culturii, Muzeul de Istorie al Moldovei, Muzeul Științei și Tehnicii, Muzeul Etnografic.

Copii s-au bucurat de ospitalitate și mâncare bună la cantina Mitropoliei Moldovei, iar în drumul lor au vizitat și Mânăstirea „Movila lui Burcel” de la Miclești, Vaslui.

„Lecțiile de istorie au căpătat o nouă imagine la Statuia lui Ștefan cel Mare de la Podul Înalt. Echipa IRESIS a reușit să ofere elevilor o experiență unică de cunoaștere a frumuseților culturale și naturale ale zonei și să imprime valori precum prețuirea pentru frumos și știință, cunoașterea trecutului și cultivarea bunei credințe”, potrivit inițiatorilor proiectului.