FOTO Educație rutieră la o școală din Adjud

0
549

Ieri, 12 mai, polițiștii Biroului Siguranță Școlară, împreună cu polițiști de la Serviciul Rutier Vrancea, au organizat activități de educație rutieră la o unitate de învățământ din municipiul Adjud. Astfel, polițiștii s-au întâlnit cu peste 70 de elevi de la clasele pregătitoare până la clasa a-VII-a, dar și mai multe cadre didactice. La activități, polițiștii le-au prezentat celor mici indicatoarele rutiere, după care, aceștia au pus în practică, prin joc, principalele reguli ce trebuie respectate de pietoni.

Și discuțiile cu elevii mai mari au fost interactive, iar tinerilor li s-a explicat înțelesul termenilor „contravenție”, „infracțiune”, implicațiile sociale și penale ale comportamentelor neadecvate sau necolegiale. Elevilor le-au fost prezentate cazuri concrete cu care se pot identifica, atât în calitate de victimă, cât și de agresor al unor acte sau fapte de violență fizică, psihică sau verbală. Aceștia au fost încurajați să participe activ la discuții și să expună probleme cu care se confruntă în societate și familie, în general și, în mod special, la școală.

O altă activitate interesantă pentru cei mici a fost prezentarea Laboratorului de Educație Rutieră. Copiii au adresat întrebări, iar polițiștii au răspuns curiozităților acestora și le-au împărtășit din experiența lor. La finalul activităților, feed-back-ul a fost pe măsură, polițiștii fiind surprinși plăcut de cei mici, care au demonstrat că și-au însușit cu ușurință recomandările primite. Activități similare vor fi desfășurate în școli din mediul rural și urban de către polițiști de la Biroul Siguranță Școlară și Serviciul Rutier până la finalul acestui an școlar. (IPJ Vrancea)Surprize La Domicliu Focsani
Comandă o Surpiză la Domicliu ! Livrăm în toată Vrancea, la Data și Ora Stabilită de Tine!


Administrare și Mentenanță Site-uri de Prezentare și Magazin Online></a></div>    </div>

    <footer>
      <!-- post pagination -->      <!-- review -->
      <div class=
Articolul precedentPoștașii din toată țara protestează mâine, în Piața Victoriei
Articolul următorApă cu porția la Obrejița. Localnicii reclamă calitatea apei de la rețeaua comunală