FOTO Echipele de control au continuat acțiunile de prevenire și limitare a răspândirii COVID-19

0
323

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, au fost continuate acţiunile de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară, impuse pentru prevenirea răspândirii Sars-Cov-2. La cele 12 acțiuni punctuale, organizate și desfășurate pe raza întregului județ, ieri, 7 august, au participat 294 de polițiști din cadrul I.P.J. Vrancea, polițiști locali, jandarmi din cadrul I.J.J Vrancea, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și de la Protecția Consumatorului.

Astfel, au fost verificate 93 de societăți comerciale și au fost legitimate peste 500 de persoane. De asemenea, au fost oprite în trafic, pentru control, 86 de autovehicule, dintre care 77 de mijloace de transport în comun. În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 20 de sancțiuni contravenționale în valoare de 2100 de lei, 11 dintre acestea fiind aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

Atragem atenția asupra importanţei respectării măsurilor necesare în contextul situației epidemiologice actuale şi efortului comun pentru limitarea riscului de răspândire a virusului SARS-COV-2. Astfel, măsurile au un caracter temporar şi trebuie interpretate în sensul abordării unei conduite preventive, responsabile, la nivel personal. Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19. (IPJ Vrancea)