FOTO Discuție pe tema consumului de droguri și substanțe psihoactive între elevii Colegiului ”Ion Mincu” și doi deținuți de la Penitenciarul Focșani

0
454

Serviciul Reintegrare Socială din cadrul Penitenciarului Focșani a răspuns invitației lansate de Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Vrancea și Colegiului Tehnic „Ion MINCU” – Focșani, participând la o activitate în comunitate, unde două persoane private de libertate și elevi ai colegiului au dezbătut următoarele teme „Ce sunt drogurile, aspecte legislative, substanţele noi psihoactive, factori de risc şi de protecţie, traficul și consumul de droguri, traficul de persoane în legătură sau nu cu fenomenul consumului / utilizarea de substanțe psihoactive”, cu scopul de a sensibiliza societatea civilă cu privire la importanța reintegrării sociale a persoanelor custodiate. De asemenea, activitatea a vizat conștientizarea riscurilor privind traficul și consumul de substanțe psihoactive care provoacă dependență, prin împărtășirea experiențelor negative prin care au trecut persoanele private de libertate prezente, care au avut contact cu traficul și consumul de substanțe interzise.

Elevii au participat la discuții, au răspuns și au adresat, la rândul lor, întrebări celor două persoane private de libertate prezente la dezbatere, despre capcanele consumului de droguri, consecințele fizice și emoționale, cât și despre consecințele legale suportate. Împărtășirea acestor experiențe negative a ajutat elevii în a conștientiza mai mult riscurile la care s-ar putea supune aflându-se în prezența unor anturaje nepotrivite, cât și în a conștientiza importanța solicitării de ajutor specializat ori de câte ori se confruntă cu situații problematice. Puterea exemplului personal a avut un impact semnificativ pentru elevii prezenți la activitate și, deopotrivă, apreciată de cadrele didactice prezente – consilier educativ Cojocaru Ioana și consilier școlar Modreanu Claudia.

Administrația Penitenciarului  Focșani și partenerii instituționali își exprimă convingerea că împreună pot contribui la prevenirea criminalității, și la facilitarea  reintegrării sociale a persoanelor private de libertate. (scms Ovidiu Popescu, purtător de cuvânt Penitenciarul Focșani)


Surprize La Domicliu Focsani
Comandă o Surpiză la Domicliu ! Livrăm în toată Vrancea, la Data și Ora Stabilită de Tine!


Administrare și Mentenanță Site-uri de Prezentare și Magazin Online></a>

<!-- /96038750/Vrancea24/Billboard -->
<div id='div-gpt-ad-1674821856114-0' style='min-width: 300px; min-height: 90px;'>
 <script>
  googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1674821856114-0'); });
 </script>
</div></div>    </div>

    <footer>
      <!-- post pagination -->      <!-- review -->
      <div class=
Articolul precedentULTIMA ORĂ Primarul Cristian Popescu-Piedone, condamnat definitiv la 4 ani de închisoare cu executare în dosarul ”Colectiv”
Articolul următorBani de la Guvern pentru amenajarea de toalete moderne la 5 unități școlare din Vrancea