FOTO Crucea Roșie a donat 4 construcții modulare pentru triajul epidemiologic la Spitalele din Adjud și Focșani și la Ambulanță

0
265

Crucea Roșie Vrancea continuă lupta împotriva COVID 19 și  sprijină în continuare spitalele, de data aceasta asigura construcții modulare de tip container pentru triajul epidemiologic Organizația sprijină activitatea spitalelor din județ (Spitalul Județean de Urgență „Sf. Pantelimon” Focșani, Spitalul Municipal Adjud–spital suport COVID și Serviciul de Ambulanță Județean Vrancea) prin donarea a unui număr de 4 construcții modulare de tip container, cu destinație medicală, cu posibilitatea de a fi încălzite. Sunt astfel create 4 spații care vor permite realizarea triajului epidemiologic in condiții mai bune decât în prezent, atât pentru personalul medical, cât și pentru pacienți, având in vedere ca activitatea de triaj se realizează în acest moment în corturi amplasate in aer liber.
Construcțiile modulare, a căror valoare totală depășește suma de 76 mii lei, sunt special amenajate pentru a asigura circuitele medicale necesare, având 2 uși de acces, ferestre, instalațiile și aparatura electrică incluse. În plus , sunt confecționate din materiale care permit cu ușurință igienizarea și dezinfectarea suprafețelor.
Filiala Vrancea urmează să asigure și dotarea cu 50 de pături pentru Spitalul Municipal Suport Covid Adjud și mobilier (mese/birouri, scaune, dulapuri, etc.), pentru a asigura funcționalitatea imediată a containerelor.  Primele două containere din cele 4 cu destinația puncte de triaj epidemiologic pentru spitalele vrâncene și S.A.J. Vrancea se îndreaptă în acest moment către locurile de destinație.

„Încă o donație, nesperată, neanunțată, negandită, este majoră pentru Spitalul Municipal Adjud, spital suport COVID – ultima redută in lupta cu acest virus, primită de la Crucea Roșie Vrancea. Generozitatea, implicarea si dedicatia de care a dat dovada organizația umanitară, in aceasta perioada, ne onoreaza si prin aceste cuvinte incercam sa multumim Crucii Rosii Vrancea pentru donatiile primite, atât in numele colectivului din cadrul Spitalului Municipal Adjud – spital suport Covid cât si in numele pacientilor penru sprijinul acordat !
Respect pentru munca voluntarilor de Cruce Roșie !!!”, a transmis Monica Bercea, manager la Spitalul Municipal Adjud. „În contextul pandemic în care ne aflăm, orice acțiune de binefacere care vine în sprijinul personalului medical nu poate decât să ne bucure. Salutăm și mulțumim Crucii Roșii, Filiala Vrancea, pentru că ne-a pus la dispoziție două containere în vederea efectuării triajului epidemiologic personalului medical”, a declarat și managerul Spitalului Județean „Sfântul Pantelimon”, Codruța Neagu. Conducerea unității spitalicești se alătură tuturor cadrelor medicale și își exprimă mulțumirea pentru această donaţie care vine totodată și în sprijinul pacienţilor, acum când nevoile sistemului sanitar sunt tot mai stringente.

Și Serviciul de Ambulanță Vrancea a trasmis un mesaj. Serviciul Județean de Ambulantă Vrancea mulțumește implicării de care a dat dovada Crucea Roșie Vrancea, în ceea ce privește lupta împotriva SARS COV 19, materializată în cadrul serviciului nostru prin donarea unui container absolut necesar pentru igienizare și dezinfectare specifică acestei boli. ONOARE și RESPECT, nedezmințite! Vrânceni, suntem împreună cu dumneavoastră și pentru dumneavoastră!”. (sursa: Crucea Roșie Vrancea)