FOTO Copiii ajută animalele sălbatice de la Centrul pentru Reabilitarea Faunei Sălbatice

0
212

Încurajarea implicării comunității în procesul de salvare și îngrijire a animalelor sălbatice de la Centrul pentru Reabilitarea Faunei Sălbatice – ACDB se face și prin implementarea unui sistem de colectare de la localnici a unor produse agricole specifice (grâu, porumb, floarea soarelui, etc). În satele din vecinătatea centrului au fost montate cutii cu un sistem compartimentat, unidirecțional, în care se pot depune diferite cereale din partea localnicilor care vor să ajute la hrănirea animalelor în dificultate.

Am avut marea plăcere sa vedem cum, în numai o săptămână, cutiile de cereale s-au umplut, astfel încât, acum, cele șapte căprioare vor avea toată iarna hrană diversificată, iar pasările care vizitează hrănitorile noastre vor fi mai mult decât răsfățate! Peste 200 kg de grâu, porumb boabe și semințe de floarea soarelui au fost donate de elevii din Focșani, Vânători și Biliești. La activități au participat cu mare dăruire elevii de la Școala Vânători (mulțumim director Seceleanu Andrei și profesor Lăcrămioara Stoian!), Școala ”Oana Diana Renea” din Focșani (mulțumim doamnelor profesoare Doinița Pogan, Fănica Nanu) și Școala Biliești (mulțumim director Grigorică Violeta și profesor Alina Dragomir).

Dacă și voi vreți să vă implicați în activitățile noastre sau dacă doriți să ajutați animalele sălbatice vizitați pagina noastră: https://www.acdb.ro/centrul-pentru-reabilitarea-faunei-salb…  Activitatea face parte din proiectul „Împreună pentru salvarea animalelor sălbatice – împreună pentru arii protejate”. Proiect finanțat de Fundatia pentru Parteneriat – Polgár-Társ Alapítvány şi MOL Romania. (Asociația pentru Conservarea Diversității Biologice)