FOTO Clotilde Armand a venit la Mărășești cu familia și cu o pălărie cu flori

0
Cei prezenți la manifestarea de la Mausoleul Eroilor de la Mărășești au rămas surprinși de apariția ușor exotică a politicianului franco-român Clotilde Armand, lider al Uniunii Salvați România. Clotilde Armand a făcut parte din delegația USR și a venit la Mărășești alături de soț și de 3 din cei 4 copii ai săi. Clotilde Armand a ieșit în evidență prin statura sa dar și prin aerul franțuzesc, pus în lumină și datorită unei pălării cochete, cu flori. Clotilde Armand a stat de vorbă cu oamenii, a dat interviuri, a urmărit cu interes ceremoniile și a plecat destul de târziu, după lăsarea întunericului.
Politicianul de origine franceză are 45 de ani și o poveste de viață emoționantă. S-a căsătorit cu matematicianul român Sergiu Moroianu și a dat naștere unui număr de 6 copii. Din păcate, o fetiță a murit la câteva luni după naștere iar o alta și-a găsit sfârșitul, la doar 10 ani, într-un accident rutier – o motocicletă a dat peste ea pe o trecere de pietoni. „Mă întorc la Ondine. Când a murit, am crezut că va fi sfârşitul perioadei fericite din viaţa noastră, sfârşitul tuturor ambiţiilor pentru mine şi pentru Sergiu. Adică mi se părea că lovitura sorţii e aşa de mare, că nu ne vom reveni niciodată. Aşa eram convinsă. Evident, trebuia să continuăm să trăim, pentru că îi aveam pe ceilalţi copii ai noştri, dar credeam că nu vom putea fi fericiţi şi plini de energie din nou. Îmi amintesc precis sentimentul meu de atunci: cel de datorie faţă de copiii noştri, aici şi acum, într-un prezent îngheţat, şi nimic altceva, adică un gol imens, complet, fără speranţă şi fără nici un alt orizont. (…) „După accident, mult timp am negat realitatea. Apoi, m-am gândit că avem o parte din familie pe pământ şi o parte în ceruri, o parte care ne aşteaptă şi pe noi. M-am gândit că ne vom ruga mult şi, prin rugăciune, prin împărtăşanie, prin mintea noastră, vom fi mereu împreună şi va fi ca înainte. Vom vorbi cu ea aşa, normal, în viaţa de zi cu zi. La început voiam să-i pun masa Clarei cu noi şi îmi amintesc cât de mult am suferit şi am plâns când Sergiu a refuzat categoric să-i pun pantofii sub bradul de Crăciun. În amintirea Clarei, dau fiecărui copil câte un lucru de-al ei, pentru că aşa făcea ea: dădea cadouri tuturor”, a scris politicianul franco-român în cartea sa autobiografică ”Am ales România. Povestea mea”.
Clotilde Armand a candidat, anul trecut, pentru postul de primar al Sectorului 1 din București și a fost aproape de victorie. La momentul respectiv au apărut controverse cu privire la corectitudinea votului și a unor procese-verbale din secțiile de votare care au condus la înfrângerea ei și la victoria actualului edil șef, Dan Tudorache (PSD).