FOTO Cine este vrânceanca din Mărăşeşti care deţine în Anglia o afacere unde are angajaţi doar români

0
46

Plecată din Mărăşeşti în urmă cu 17 ani, iniţial pentru a dobândi cunoştinţe noi materie de tunsori şi coafuri, Valerica Artene a ajuns să deţină în Marea Britanie propria afacere în domeniu. Vrânceanca şi-a deschis acum mai mulţi ani o unitate de frizerie şi coafor în localitatea Cholsey, care aparţine de oraşul Wallingford, aflată la doar 12 mile de Oxford. Acolo lucrează cot la cot cu alţi trei români pe care i-a angajat în urma unui concurs.

“Am dat anunţ la ziar, au venit foarte mulţi oameni la probe şi cei mai calificaţi s-au dovedit românii. Nu ne-a interesat naţionalitatea, ci competenţa, pentru că astea sunt regulile aici. Şi mă bucur pentru ei, fac o treabă foarte bună şi apreciată de clienţi”, ne mai precizează Valerica.

Cei trei angajaţi, Ioana din Cluj, în vârstă de 35 de ani, Cristina din Buzău, de 26 de ani şi Iulian din Iaşi, care are numai 19 ani, s-au integrat perfect în colectiv, toţi fiind pasionaţi de munca lor.

 

Pentru Valerica Artene, Brexist nu reprezintă un motiv de îngrijorare, întrucât spune că şi-a câştigat demult încrederea localnicilor.

“Când s-a întâmplat cu Brexit-ul, oamenilor din sat le era şi ruşine să vină în frizeria noastră. Îşi cereau scuze în numele concetăţenilor lor, spunându-ne că ne consideră de-ai lor. A fost cel mai emoţionant moment pe care l-am trăit aici, ştiind dificultăţile începutului, când noi eram singurii străini pe aici. Au înţeles că este locul nostru de suflet şi vom rămâne lângă ei”, ne-a mărturisit Valerica Artene.

Citiţi întreaga poveste a româncei din Mărăşeşti AICI.