FOTO Carnavalul Toamnei la Liceul Tehnologic ”Eremia Grigorescu” Mărășești

0
248

Din dorința de a reînvia tradițiile vrâncene legate de sfârșitul toamnei și de culesul roadelor, părinții elevilor clasei a cincea au participat, în data de 31 octombrie 2019, sub îndrumarea prof. diriginte Lavinia Anghel și a prof. documentarist Anamaria Zaharia, la organizarea și desfășurarea unui carnaval al toamnei și a unui concurs tematic, activitate găzduită de Centrul de Documentare și Informare.

Astfel, elevii clasei a cincea s-au costumat în fructe și legume, zâne și prințese ale toamnei, dar culorile și bucuria toamnei s-au putut vedea în tricourile și cămășile personalizate chiar de către elevi, aceștia dând dovadă de creativitate și de spirit ecologic prin materialele folosite și fiind răsplătiți cu diplome pentru cel mai frumos costum, cel mai eco costum sau cel mai original costum. Provocarea cea mare a constat în compunerea unei poezii cu tema ”Toamna” de către elevii grupați în echipe tematice ”Morcovei”, ”Prunișoare”, ”Gutuițe”, ”Merișori”, ”Bostănei”, ”Perișoare”.  După finalizarea poeziilor care mai de care mai haioase, elevii au participat la un Concurs de ghicitori intitulat ”Mereu sănătos!”, echipa care a răspuns corect la cele mai multe ghicitori în zece minute câștigând premiul I.

Dar munca lor nu s-a terminat! Cea mai haioasă parte a activității – după părerea elevilor –  a fost degustarea de fructe și legume. Astfel, fiecare elev a degustat – pe nevăzute – un fruct sau o legumă care le era oferit de către mămicile participante sau de către animatorii de la clase de liceu (Nițu Denisa, Lazăr Cristina, Buruiană Valentina), de altfel și membri ai juriului concursurilor tematice din cadrul Carnavalului Toamnei. După atâta trudă și emoții, elevii au fost răsplătiți cu fructe și legume din coşul toamnei, câte o felie de pizza și tort, dar și diplome spre laudă și încurajare în activități care să le dezvolte abilitățile creative, spontaneitatea şi spiritul de a dărui. (Anamaria Florina Zaharia, prof. documentarist Liceul Tehnologic ”Eremia Grigorescu” Mărășești)