FOTO Camera de Comerț, Industrie și Agricultură a premiat cele mai profitabile firme vrâncene

0
18
Topul Firmelor organizat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Vrancea a ajuns la ediția cu numărul 24. Manifestarea a reunit oficialități locale și județene și reprezentanți ai mediului de afaceri, mai vechi sau mai noi. Topul CCIA Vrancea s-a realizat pe 7 domenii: Cercetare – Dezvoltare şi High-Tech; Industrie; Agricultură, Silvicultură, Pescuit; Construcţii; Servicii; Comerţ; Turism. La evaluarea performanțelor societăților comerciale s-a ținut cont de următorii indicatori: cifra de afaceri netă; profitul din exploatare; rata profitului din exploatare; eficiența utilizării resurselor umane; eficiența utilizării capitalului angajat. În plus, firmele membre ale camerei județene primesc o bonificație de 10% din punctajul total.
Multe dintre societățile premiate anul acesta au primit distincții și în anii trecuți. Au fost premiate, însă, și societăți comerciale care s-au dezvoltat mult în ultima vreme. Premiile s-au acordat atât pe domenii și subdomenii de activitate cât și pe categorii: microîntreprinderi, întreprinderi mici, mijlocii și mari. Cu această ocazie, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Vrancea a acordat premii speciale agenților economici clasați pe primul loc în top timp 9 ani la rând. De asemenea, s-a anunțat că în Vrancea funcționează 26 de firme clasate în top 3 la nivel național (dintre care 8 sunt pe locul I), pe domeniile și la categoriile lor de activitate. Printre acestea se numără Pandora Prod, Premium Pork, Brifarm, Vrancart, Tex Data, Vincon, V&G Oil, Deep Serv, Zanfir, Provincialii. Acestea vor fi premiate pe data de 9 noiembrie, la Romexpo, atunci când se va organiza Topul Național al Camerei de Comerț și Industrie a României.
Cu ocazia topului județean al firmelor, președintele CCIA Vrancea, Sorin Vornic, a anunțat și Top 10 al exportatorilor din Vrancea. Așa cum era de așteptat – și cum se întâmplă de atâția ani – principalii exportatori din județul nostru sunt companiile din domeniul confecțiilor. Acum sunt 9 din 10:
1. PANDORA PROD SRL ;2. ARTIFEX SRL; 3. INCOM-VRANCO SA; 4. SORSTE SA; 5. ROȘCA-CONF SRL; 6. SPEIDEL ROMANIA SRL; 7. EURO CONF INDUSTRIAL SA; 8. TRICOTTON JUNIOR SRL; 9. VRANCART SA; 10. TEXDATA SRL.