FOTO Angajații Teatrului din Focșani, agresați și jigniți la oficierea cununiilor civile

0
178

Primăria Focșani vine în fața consilierilor locali cu un regulament care privește organizarea și desfășurarea ceremoniilor de căsătorie la Teatrul Municipal Mr. Gh. Pastia. Deși există un regulament, municipalitatea consideră că au apărut o serie de evenimente neplăcute care pun în pericol integritatea personalului Teatrului, dar și a bunurilor din instituție.

Mai exact, într-un referat trimis primăriei de către directorul Teatrului, Sorin Francu, se arată că nu de puține ori angajații au fost agresați de nuntași, care au produs chiar și stricăciuni. De asemenea, pereții au fost stropiți cu șampanie, mânjiți cu prăjituri în mod intenționat.

“Se sparg geamuri, se adresează injurii și amenințări de genul <<știi cine sunt eu>>, sau <<lasă că ieși tu afară>>, sau <<ce vreți mă, am plătit 500 de lei, fac ce vreau eu>>. Toate aceste probleme vin din lipsa unui document cu drepturi și obligații pe durata ceremoniei, care ar trebui să fie înmânat cuplurilor, chiar din clipa achitării sumei pentru oficiere, iar nerespectarea acestuia să aibă con secințe, eventual sub forma unei amenzi”, se arată în referatul directorului Teatrului.

Practic, prin acest document directorul Teatrului solicită ca ceremoniile de căsătorie să fie supervizate pe viitor de un polițist local, care să poată da amenzi în caz de situați neplăcute.

Ceremoniile de la Teatru costă 500 de lei iar instituția este deschisă în fiecare zi, de luni până vineri, între orele 16.00-18.30, iar  sâmbăta şi duminica, în intervalul orar 9.00-13.00 şi 15.00-18.30.

Cuplurile se pot căsători gratis doar în spaţiul de la Starea Civilă din Focşani, din strada Cuza Vodă Nr. 56.