FOTO Administrație liberală de succes la Ciorăști: Primăria și-a cumpărat stație de asfalt pentru drumurile din comună

0
531

Primăria Ciorăști, condusă de edilul PNL Nicolae Braicău, a achiziționat recent o stație de asfalt pentru proiecte de asfaltare pe care le are în lucru în comună. În aceste zile, echipamentele sunt în curs de montare și se estimează că în câteva săptămâni stația va deveni funcțională. La Ciorăști toate lucrările sunt realizate de autoritățile locale prin intermediul firmei proprii, SC Prestări Servicii Ciorăști SRL. Astfel, administrația liberală a vrut să demonstreze că se pot economisi bani de la buget atunci când vrei să faci investiții, costurile fiind mult mai mici.

Societatea Primăriei a reabilitat Căminul Cultural din centrul comunei, a construit piața agroalimentară, baza sportivă și a asfaltat multe din drumurile comunei cu fonduri din bugetul propriu și printr-un proiect finanțat de Ministerul Dezvoltării, încheiat anul trecut. La această dată, Primăria Ciorăști are un lucru un nou proiect de asfaltare, pentru care a obținut fonduri europene prin Agenția de Finanțare a Investițiilor Rurale (AFIR). În proiect au fost prinse drumuri cu o lungime de 6,5 kilometri. Drumurile în cauză au fost pregătite anul trecut pentru lucrări, iar în acest an vor fi asfaltate chiar cu asfaltul produs de primărie. Firma autorităților locale, SC Prestări Servicii Ciorăști SRL, are toate echipamentele necesare pentru lucrări la drumuri, cum ar fi o stație pentru piatră concasată, mai multe autocamioane, autogreder, buldoexcavator, compactor și finisor de asfalt.

Primarul Nicolae Braicău a precizat că firma Primăriei lucrează acum la terminarea unui alt proiect important pentru comună: ”Vrem să reabilităm dispensarul din Ciorăști, în valoare de peste 1,3 milioane lei, din care 1 milion de lei de la Ministerul Dezvoltării, iar restul din bugetul local. Investiția este într-un stadiu avansat de realizare și va fi terminată în prima parte a acestui an”, a declarat Braicău. La societatea Primăriei Ciorăști lucrează aproximativ 50 de angajați din comună, mulți dintre ei foști beneficiari de ajutor social, cărora li s-au oferit locuri de muncă. (PNL Vrancea)