FOTO Adjudenii, sfătuiți la piață cum să se ferească de hoți

0
510

Polițiștii vrânceni au desfășurat o acțiune de informare a cetățenilor pe linia prevenirii furturilor în contextul sezonului rece. Astfel, vineri, 17 ianuarie a.c., în piața agroalimentară și oborul de vite din municipiul Adjud, polițiști din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, Serviciului Ordine Publică și Poliției Municipiului Adjud au discutat cu cetățenii, le-au oferit pliante și sfaturi despre cum să-și protejeze bunurile.

Sfaturi pentru cetățeni:

1. Nu îţi lăsa niciodată geanta, bagajele sau alte bunuri nesupravegheate în locuri publice.
2. Când ai posibilitatea, plănuieşte-ţi plecările şi ieşirile în oraş. Evită zonele neiluminate sau izolate, mai ales după căderea întunericului. Manifestă atenţie la cine se află în preajma ta.
3. Nu îţi ţine bunurile în acelaşi loc. Dacă ai cheile, portofelul, actele de identitate în aceeaşi geantă sau acelaşi buzunar, creşte riscul ca actele/documentele tale să fie furate sau locuinţa ta să fie „vizitată“ de hoţi.
4. Nu îţi etala bunurile de valoare pe care le ai cu tine. Fii discret. Bijutieriile scumpe, telefoanele mobile, tabletele sau camerele video/foto pot atrage o atenţie nedorită.
6. Bunurile electronice, cum sunt telefoanele, tabletele sunt tentante pentru hoţi. Fii atent la ce se întâmplă în jurul tău când le foloseşti.
7. Când eşti la cumpărături şi foloseşti un cărucior, nu aşeza niciodată portofelul sau geanta deasupra cumpărăturilor.
8. Ţine cheile de la casă sau maşină la îndemână – mai ales noaptea – pentru a putea intra rapid în locuinţă/autoturism. Poartă-le asupra ta, nu în geantă.
9. În restaurante sau baruri nu lăsa niciodată geanta agăţată pe partea din spate a scaunului. (IPJ Vrancea)

loading...