FOTO A început turneul de tenis „Vrancea Trophy”

0
426

Timp de o săptămână, municipiul Focșani este gazdă a unui turneu internațional de tenis de câmp, devenit tradițional. “Vrancea Trophy – Trofeul CJ Vrancea și al Municipiului Focșani”, competiție care are loc între 8 și 15 septembrie, la Arenele George Bucuroiu din Cartierul Sud, aduce și în acest an la start sportive de foarte bună calitate. În turneul de la Focșani s-au înscris jucătoare de pe cinci continente, dar și tenismene din Focșani, cum este cazul Mariei Ciubotaru, o jucătoare de doar 14 ani, care se va bate de la egal la egal cu jucătoare de 20 de ani. Turneul este finanțat de Consiliul Județean Vrancea, care a pus la bătaie premii în valoare de 15.000 de dolari americani.

Astăzi, în cadrul conferinței de presă de prezentare, la care au participat reprezentanții administrației județene, sponsori, directorii turneului și două jucătoare, s-a menționat că va fi o săptămână plină, cu meciuri de calitate făcute de sportive valoroase. Ca și în anii din urmă, autoritățile au venit cu promisiuni privind modernizarea bazelor sportive, inclusiv a terenurilor de tenis din Cartierul Sud. “Cele două stadioane vor fi reconstruite de Compania Națională de Investiții, dar în același timp ne-am gândit să preluăm în administrare toată baza sportivă a Clubului Unirea, inclusiv terenurile de tenis, pe care le vom moderniza, astfel încât acest turneu de tradiție să se desfășoare în condiții deosebite”, a declarat Ionel Cel-Mare, vicepreședintele CJ Vrancea.

Cea mai tânără jucătoare din turneu este focșăneanca Maria Ciubotaru, care a primit din partea organizatorilor un wild card pentru a putea participa în turneu. “Am dorit întotdeauna să joc la acest turneu. Nu credeam că o să joc anul acesta, din cauza vârstei, dar mi s-a oferit această posibilitate”, a spus Maria la conferința de presă. 38 de sportive își dispută șase locuri pentru tabloul principal al probei de simplu, care va avea la start 32 de concurente. În proba de dublu se vor întrece 16 perechi. În programul fiecărei zile sunt prevăzute meciuri între orele 10:00 – 18:30. Vineri, 13 septembrie, de la ora 17:00, este programat un meci demonstrativ, sâmbătă, 14 septembrie, de la ora 10:00, vor fi semifinalele probei de simplu, iar de la ora 16:00, finala probei de dublu. Duminică, 15 septembrie, de la ora 11:00, va începe finala de simplu urmată de festivitatea de premiere. De menționat că intrarea la meciuri este liberă.