FOTO A ieșit la pensie col. Gabriel Nedelescu, locțiitorul comandantului Brigăzii 282 ”Unirea Principatelor”

0
1117
Astăzi, la comandamentul Brigăzii 282 Blindată ,,Unirea Principatelor” Focșani, într-un cadru festiv și plin de emoție, a avut loc ceremonia de trecere în rezervă a domnului colonel Gabriel – Valentin NEDELESCU, în prezența comandantului Diviziei 2 Infanterie ,,Getica”, domnul general maior Dragoș IACOB.
Ofițerul a pășit pentru prima dată în cariera militară ca elev al Liceului Militar ,,Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc, ulterior continuându-și studiile la Școala Militară de Ofițeri Activi ,,Nicolae Bălcescu”. Cu o vastă carieră în spate, începând de la prima sa funcție de comandant pluton infanterie din cadrul Regimentului 282 Mecanizat de la aceea vreme și urmând treptele ierarhice ale carierei militare, ofițerul a dat dovadă de profesionalism și dedicație în îndeplinirea tuturor sarcinilor, având o bogată experiență în domeniu. Cadrul militar a participat la multiple cursuri de perfecționare, atât pe teritoriul național cât și în afara granițelor țării și este veteran al teatrului de operații Afganistan.
Pentru rezultatele obținute de-a lungul celor peste 30 de ani de carieră militară, ofițerul a fost distins cu Emblema de Onoare a Armatei României, Emblema de Onoare a Forțelor Terestre, Emblema de merit ,,În Serviciul Patriei” clasa a III – a, Insigna ,,Participant la Misiuni în Străinătate”, Titlul onorific de ,,Militar Veteran” pentru militari și Semnul Onorific ,,În Serviciul Patriei” pentru 25 de ani de activitate. În acest sens, îi mulțumim domnului colonel Gabriel – Valentin NEDELESCU pentru devotamentul cu care și-a slujit țara, pentru experiențele pe care ni le-a împărtășit și, deși trecerea sa în rezervă va crea un gol imens în Brigada 282 Blindată, îi urăm PENSIE LUNGĂ ȘI UȘOARĂ, alături de cei dragi. (Brigada 282 ”Unirea Principatelor”)