FOTO 174 de ani de la înființarea primei baterii de artilerie

0

Înființarea primei baterii de artilerie din Țara Românească de către Gheorghe Bibescu prin Porunca Domnească nr. 198 din 10 noiembrie 1848 a consimțit această zi ca memorabilă, un nou punct de plecare, pentru istoria artileriei române marcând totodată procesul modernizării artileriei în țara Românească.
Militarii Batalionului 285 Artilerie „Vlaicu Vodă” din Brăila au sărbătorit vineri, 10 noiembrie, 174 de ani de existență a artileriei române. Cu acest prilej, pe platoul unității a avut loc o ceremonie la care a participat șeful de Stat Major al Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată „Unirea Principatelor”, colonel Valentin Nedelescu.
În cadrul ceremonialului s-a dat citire mesajelor de felicitare din partea Șefului Statului Major al Forțelor Terestre, Diviziei 2 Infanterie „Getica” și al altor unități de artilerie din cadrul Forțelor Terestre. continuare s-a desfășurat un ceremonialul religios și festivitatea de premiere a militarilor care s-au evidențiat în anul 2017 și în cadrul concursurilor organizate cu prilejul Zilei Artileriei.
La ceas aniversar pentru artileriștii Batalionului 285 „Vlaicu Vodă”, comandantul unității militare, domnul colonel Condruz Daniel le-a mulțumit subordonaților pentru rezultatele obținute în acest an de instrucție în poligoanele Cincu și Smârdan, menționând că aceste realizări nu erau posibile fără profesionalismul fiecărui militar. Ceremonia s-a încheiat cu defilarea Batalionului 285 Artilerie „Vlaicu Vodă”.
La mulți ani Artileriei Române! (Brigada 282 Infanterie Mecanizată ”Unirea Principatelor” Focșani)