Fotbal: CSM Focșani 2007, penalizată de FRF pentru folosirea unui jucător care avea cumul de cartonașe galbene

0
67

CSM Focșani 2007 a fost sancționată în ședința Comisiei de Disciplină a Federației Române de Fotbal din data de 8 mai a.c. Sancțiunea a constat în pierderea unui meci cu 3-0 plus o penalizare de 1.600 de lei. ”Sesizare cu privire la jucătorul Manu Ionuț, component al clubului CSM Focșani 2007. //  În baza art. 83/10/1 din RD, cu aplicarea art. 34 din RD, clubul CSM Focșani 2007 se sancționează cu Forfait (3-0 în favoarea echipei ACS KSE Târgu Secuiesc) și i se aplică o penalitate sportivă de 1600 lei.”, se menționează în hotărârea nr. 15 a Comisiei de Disciplină a FRF.

În fapt, CSM Focșani 2007 l-a folosit în meciul din deplasare, cu ACS KSE Tg. Secuiesc, pe Ionuț Manu, deși acest jucător avea cumul de cartonașe galbene și trebuia să nu intre pe teren în etapa respectivă. Meciul ACS KSE Tg. Secuiesc – CSM Focșani 2007, contând pentru etapa a XX-a a Ligii a treia, s-a disputat pe data de 30 martie a.c. și s-a încheiat la egalitate, scor 1-1. În urna deciziei Comisiei de Disciplină, CSM Focșani 2007 pierde un punct, dar rămâne pe locul al patrulea în Seria I, cu 46 de puncte. Totodată, echipa din Tg. Secuiesc mai adună 2 puncte și acumulează 28 de puncte, îndepărtându-se de pericolul retrogradării.

Rămâne de văzut ce măsuri va lua clubul municipalității focșănene, după această sancțiune. Cine va plăti amenda? Ce consecințe ar fi avut sancțiunea dacă ar fi fost vorba de pierderea a 3 puncte, de riscul retrogradării sau de lupta pentru promovare? Conform regulamentului, de aceste chestiuni administrative se ocupă directorul sportiv al echipei, în speță fostul consilier local PSD Gabriel Pădineanu. Își va asuma cineva răspunderea? Va fi cineva sancționat? Sau se va pune batista pe țambal, cum ne-au obișnuit cei din administrația locală?