Fotbal: CSM Adjud 1946 a câștigat Cupa României, faza județeană

0
1689

Sezonul 2022-2023 al Superligii Vrancei la fotbal s-a încheiat în această seară. În finala fazei județene a Cupei României s-au întâlnit cele mai bune echipe din acest sezon: campioana CSL Victoria Gugești și vicecampioana CSM Adjud 1946.

Prima repriză a fost destul de săracă în faze de poartă, cu puține ocazii de gol. Gugeștenii, considerați favoriți, au avut mai mult posesia balonului, însă fără a pune în pericol, cu adevărat, poarta adversă. De cealaltă parte, spre finalul reprizei, golgeterul sezonului 2022-2023, Francis Agbleta, putea profita de o ieșire hazardată a portarului gugeștenilor, Apenciucesei, dar a trimis mingea departe de poartă. Repriza secundă a fost ceva mai animată, tot cu Victoria Gugești în rol principal. Jucătorii de la Gugești nu au reușit, însă, să înscrie, în ciuda unor ocazii importante de gol (au avut două mari oportunități în prelungirile timpului regulamentar). Adjudenii au mizat pe contraatac, bazându-se mai ales pe golgheterul Agbleta. S-a ajuns, astfel, la prelungiri, la fel ca în finala sezonului trecut. Cele două reprize de prelungiri au arătat două echipe aproape epuizate, cu multă tensiune acumulată și o serie de polițe de plătit între unii jucători. Nu s-a mai întâmplat nimic deosebit, în afară de o minge trimisă în bară de gugeșteni, în prima repriză de prelungiri.

S-a ajuns la loviturile de departajare, moment în care adjudenii s-au dovedit a fi mai siguri pe ei. De la gugeșteni au ratat loviturile de la 11 metri doi dintre cei mai experimentați jucători: Mădălin Predoiu și Cătălin Costin. Astfel, CSM Adjud 1946 – CSL Victoria Gugești, scor final 4-3 (0-0, 0-0, 0-0). CSM Adjud 1946 se revanșează în fața campioanei, care câștigase meciurile directe din campionat, atât pe teren propriu cât și în deplasare. Cel mai bun om al finalei a fost portarul Adjudului, Mihai Atomei, care a avut o serie de intervenții foarte bune în timpul meciului și a apărat lovitura de la 11 metri executată de Costin. Un alt fotbalist al echipei adjudene, atacantul Francis Agbleta, a primit titlul de golgheter al sezonului, cu 45 de goluri marcate. Premierea echipei din Adjud a fost făcută de președintele AJF Vrancea, Dan Dumitru, și reprezentanții Consiliul Județean Vrancea, Claudiu Matei, Cristi Bălosu și Alin Șerban. Premierile fac parte din Proiectul Dezvoltarea fotbalului din județul Vrancea/Sportul pentru toți, derulat de AJF Vrancea și CJ Vrancea. CSM Adjud 1946 va juca în luna iulie în faza regională a Cupei României.

Campioana Superligii Vrancea, Victoria Gugești, mai are două partide ”de foc”: dubla manșă din barajul pentru promovarea în Liga 3. Gugeștenii vor întâlni o echipă cu un antrenor renumit – Petre Grigoraș – și ambiții pe măsură: Axiopolis Cernavodă. Meciul tur va avea loc la Gugești, pe 17 iunie, iar returul se va disputa la Cernavodă, pe 24 iunie.

La pauza meciului, Asociația Județeană de Fotbal Vrancea a premiat campioanele județene la juniori C, respectiv Prosport Focșani, la Elită, și Inizio Focșani, dar și pe fetele de la ACS Estera Țifești, campioane la U11. Premierea a fost făcut de doi foști jucători emblematici ai Focșaniului – Mihai Puiu Oprișan și Gică Canaragiu (premiați, la rândul lor, de AJF) – cei care dăduseră și lovitura de începere a finalei.