Fostul primar de Cluj, focşăneanul Apostu, a scris cărţi despre broaşte ca să scape de puşcărie mai repede

0
137
Primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, sustine o conferinta de presa, in Sala de Sticla a Primariei Cluj-Napoca, joi 18 februarie 2010, una din temele abordate fiind reabilitarea termica a blocurilor si modernizarile efectuate la Regia Autonoma de Termoficare (RAT) din profitul reinvestit.

Pe lista puşcăriaşilor – scriitori din spatele gratiilor sunt Gigi Becali, Dan Voiculescu, Dan Diaconescu dar şi Sorin Apostu, fostul primar PDL de la Cluj-Napoca, focşănean la origine, care se trage din familie de preoţi. Până acum, acesta a scris în puşcărie patru cărţi.

“Controlul calităţii peştelui, batracienilor şi fructelor de mare”

lucrari ApostuSorin Apostu, care este încarcerat la penitenciarul Gherla, a scris următoarele lucrări: “Controlul calităţii peştelui, batracienilor şi fructelor de mare”, coordonat de profesor universitar Cornel Laslo, de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (UŞAMV), Facultatea de Ştiinţe şi Tehnologii Alimentare. Acelaşi profesor i-a mai coordonat o carte lui Apostu, “Controlul calităţii cărnii şi produselor din carne”. Sorin Apostu şi-a mai trecut numele şi pe lucrările “Norme de igienă în unităţile de alimentaţie” şi “Controlul calităţii laptelui, produselor lactate şi a mierii”, cărţi coordonate de un profesor universitar şi un conferenţiar doctor la aceeaşi Facultate de Ştiinţe şi Tehnologii Alimentare. Toate cărţile au fost publicate de o editură din Cluj. Fostul primar democrat liberal de la Cluj-Napoca, Sorin Apostu, a fost condamnat definitiv în iulie 2014, de instanţa supremă, la patru ani şi şase luni de închisoare cu executare, în dosarul în care a fost acuzat de fapte de corupţie. Apostu a fost condamnat pentru că a luat mită de la omul de afaceri Călin Stoia, la trei ani şi şase luni de închisoare pentru complicitate la spălare de bani, în formă continuată şi la opt luni de închisoare pentru complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată. Instanţa a stabilit să execute pedeapsa cea mai grea, de patru ani de închisoare, la care a adăugat un spor de şase luni, pedeapsa finală fiind de patru ani şi şase luni de închisoare. Din pedeapsă a fost scăzută perioada în care Apostu a fost reţinut şi arestat, respectiv din 9 septembrie 2011 până în 28 septembrie 2012. Cu o condamnare în dosar s-a ales şi soţia focşăneanului, Monica Apostu, ea primind un termen de încercare de şapte ani.

Potrivit legii, pentru fiecare lucrare ştiinţifică scrisă în puşcărie, deţinutului i se reduce cu 30 de zile pedeapsa. Pentru a ajunge la această reducere, puşcăriaşul trebuie să prezinte comisiei din penitenciar o recomandare scrisă din partea unui profesor universitar sau a unui conferenţiar “care atestă importanţa temei alese pentru domeniul ştiinţific respectiv”, a explicat ministrul Justiţiei, Raluca Prună, citată de Hotnews. Sorin Apostu ar putea scăpa de patru luni de închisoare, dacă judecăm că a scris 4 cărţi.

foto (Hotnews)