Fostul premier Victor Ponta, numit consilier onorific al actualului premier Marcel Ciolacu

0
199

Victor Ponta revine aproape de vârful politicii, tot la PSD. Prim-ministrul Marcel Ciolacu (și președinte al PSD) l-a numit pe fostul prim-ministru Victor Ponta (ex-președinte al PSD) în funcția de consilier onorific.

”Art. 1. — Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii se acordă domnului Victor-Viorel Ponta calitatea de consilier onorific al prim-ministrului în domeniul relațiilor economice internaționale.
Art. 2. — Activitatea domnului Victor-Viorel Ponta este neremunerată.”, se menționează în Decizia semnată de premierul Ciolacu și publicată în Monitorul Oficial din 18 august.

Victor Ponta a fost președinte al PSD în perioada 2010-2015 și prim-ministru în perioada 2012-2015. După ce a părăsit PSD (a fost exclus de Liviu Dragnea) a fondat, în 2017, Partidul Pro România. Nu a reușit să treacă pragul electoral la alegerile parlamentare din 2020, însă a obținut două mandate de europarlamentar la alegerile pentru PE din 2019 (Corina Crețu și Mihai Tudose, acesta întorcându-se, între timp, în PSD). În ultimii ani, Victor Ponta s-a remarcat doar ca invitat pe la unele emisiuni de televiziune și prin întâlniri mai mult sau mai puțin secrete cu președintele AUR, George Simion.