Fostul ministru al Justiției, Tudorel Toader, susține că Oprișan ar fi cerut schimbarea lui din funcție, din cauză că n-a promovat OUG pentru amnistie și grațiere

0
492
Într-o postare pe Facebook, fostul ministru al Justiției din perioada guvernelor PSD (Grindeanu, Tudose, Dăncilă), Tudorel Toader, susține că fostul președinte al PSD Vrancea, Marian Oprișan, ar fi cerut revocarea sa din funcție pentru că nu a promovat actele normative dorite intens de mulți pesediști, precum cel privind grațierea și amnistia.
”aprilie 2019!
mesaj telefonic primit de la Marian Oprișan:
„Domnule ministru, vă rog să nu vă supărați, vreau să știți de la mine. Astăzi avem CEX și voi cere revocarea dvs din funcție. Nu ați promovat OUG pentru grațiere și amnistie, nu ați promovat OUG pentru modificarea Codului penal și a Codului de procedură penală. Așa nu mai putem continua”. A procedat întocmai!”, a scris fostul ministru al Justiției. Tudorel Toader a ocupat fotoliul de la Justiție în perioada februarie 2017-aprilie 2019.
Postarea lui Tudorel Toader a stârnit multe reacții în mediul online, majoritatea negative. Principala întrebare a celor care au făcut referire la postarea lui Toader este următoarea: ”de ce ați dezvăluit acest lucru atât de târziu?”. Iată ce a scris și cunoscutul jurnalist Liviu Avram, de la Adevărul:
”Românii supt Toader Tudorel Viteazu’…
Întrebare: Dar de ce așa târziu faceți publică chestia asta, domnule prof. univ. dr. av. ntr. rctr. ex-minJust ex-judCCR ex-procPnc. reprRoCom.Ven.* Tudorel Toader?
Răspuns: Pentru că eu abia acum am aflat…
*Glosar de funcții:
– prof. – profesor
-univ. – universitar
– dr. – doctor
– av. – avocat
– ntr. – notar
– rctr – rector
– ex-minJust – fost ministru al Justiției
– ex-judCCR – fost judecător la Curtea Constituțională
– ex-procPnc – fost procuror la Panciu
– reprRoCom.Ven. – reprezentant al României la Comisia de la Veneția.
(Am omis ceva?)”