Foștii fotbaliști ai Focșaniului – Mihai ”Puiu” Oprișan și Gică Canaragiu – premiați de AFJ Vrancea cu ocazia finalei județene a Cupei României

0
792

Lovitura de începere a finalei județene a Cupei României a fost dată de două foste glorii ale fotbalului vrâncean, respectiv Mihai Oprișan, zis nea Puiu, și Gică Canaragiu. Puiu Oprișan este artizanul unei performanțe deosebite pentru fotbalul vrâncean, câștigarea titlului național la categoria juniori 2, în anul 1986, echipă la care evoluau, în acea perioadă, nume marcante ale fotbalului din județul nostru, cum ar fi Narcis Răducan, Ionică Serea, Sorin Colceag, Claudiu Manta, Lucian Hristea, Marcel Dragomir și alții. De-a lungul perioadei de antrenor, nea Puiu a descoperit și format generații întregi de fotbaliști care au evoluat la echipe din România și nu numai.
Gică Canaragiu a bifat peste 300 de partide în decursul carierei sale de jucător. A evoluat pentru Oțelul Galați, Ancora Galați și, transferat la Unirea Focșani, a fost golgheterul echipei de pe Milcov mulți ani de zile. Poreclit „Motoreta” pentru viteza pe care o avea, a rămas în memoria spectatorilor prin capacitatea de efort, dar și prin golurile înscrise la jocurile echipei pe care o reprezenta. Ca antrenor a descoperit mulți jucători, o parte dintre ei, Remus Popa, Adi Oltianu sau Dani Oltianu, fiind componenții echipelor ce au jucat finala Cupei României. Respect Puiu Oprișan și Gică Canaragiu pentru tot ce ați făcut pentru fotbalul vrâncean! (sursa: AJF Vrancea)