Forțele MAI, acțiuni de control cu privire la respectarea măsurilor de protecție sanitară și de prevenire a răspândirii virusului COVID-19

0
252

Polițiștii vrânceni împreună cu polițiștii locali, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vrancea, pompierii din cadrul I.S.U Vrancea și reprezentanți ai celorlalte instituții abilitate au desfășurat acțiuni în sistem integrat în vederea limitării răspândirii virusului Covid-19.

Ieri, 10 octombrie a.c., forţele de ordine au verificat 65 de societăți comerciale, precum şi 63 de mijloace de transport persoane, dintre care 33 de mijloace de transport în comun, fiind totodată legitimate aproximativ 1.300 de persoane. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 25 de sancţiuni contravenţionale dintre care 22 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv pentru nepurtarea măștii sanitare și 3 sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor  privi.

Având în vedere incidenta cazurilor Covid-19 raportat la 1000 de locuitori, politistii acționează în continuare pentru ca măsurile instituite sa fie respectate. În același timp, conform noilor reglementări instituite, în localitățile în care incidență cumulată la 14 zile este mai mare de 6/ 1.000 de locuitori se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție în toate spațiile publice deschise. De asemenea, organizarea evenimentelor private este permisă cu un număr de max 200 de participanți în interior sau în exterior și cu asigurarea unei suprafețe de min 2 mp pentru fiecare persoană acolo unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 3/1000 locuitori și mai mică de 6/1000 de locuitori DOAR pentru persoanele care:

-sunt vaccinate împotriva virusului SARS COV2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;

– prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SRAS COV2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul nu mai vechi de 48 de ore respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a15 a zis și a 180 a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS COV2.

Este permisă de asemenea organizarea evenimentelor private în localitățile în care rata este mai mare de 6/1000 locuitori cu participarea persoanelor până la 50 % din capacitatea maximă a spațiului dar nu mai mult de 200 de persoane, în interior sau în exterior. Participarea este permisă doar persoanelor sunt vaccinate împotriva virusului SARS COV2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare respectiv persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15 a zi și a 180 a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS COV2.

Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție individuală și interdicțiile impuse în această perioadă! Poliţiştii vrânceni continuă acţiunile pentru informarea cetățenilor și operatorilor economici, precum și pentru prevenirea nerespectării legislației în domeniu. Scopul polițiștilor nu este acela de a sancționa, ci acela de a aplica legea, pentru siguranța cetățenilor! Mulțumim tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă! (IPJ Vrancea)