Fonduri de la Ministerul Lucrărilor Publice pentru refacerea infrastructurii distruse de calamitățile naturale

0
266

Guvernul României a aprobat, în ședința din 9 iulie, alocarea a 327.278.000 de lei din Fondul de intervenție la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020, pentru unele unităţi administrativ-teritoriale afectate de calamităţi naturale. Astfel, vor fi alocate fonduri pentru județele: Arad, Bihor, Botoșani, Brașov, Buzău, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Harghita, Mehedinți, Olt, Prahova, Sibiu, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vâlcea și Vrancea. „Creşterile semnificative de niveluri şi debite pe unele cursuri de apă din cauza ploilor torenţiale, din ultimele săptămâni, au produs inundaţii devastatoare pentru multe dintre localitățile din țară și era nevoie urgentă de alocarea de bani pentru ca oamenii păgubiți să poată reveni la normal cât mai curând posibil. Guvernul României a acționat prompt și banii vor ajunge imediat la autoritățile locale pentru refacerea infrastructurii afectate, a declarat Ion Ștefan, ministrul lucrărilor publice, dezvoltării și administrației.

Fondurile au fost alocate în baza evaluărilor făcute de către autoritățile administrației publice locale, Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă şi de către Instituţiile Prefectului din cele 23 de județe, unde au avut loc inundaţii și alunecări de teren, fiind afectate infrastructura hidrotehnică, terasamentele, malurile de apărare, structura drumurilor județene ori comunale, podurile, podețele, digurile și punțile pietonale. (sursa: MLPDA)

Din județul Vrancea, vor primi fonduri pentru refacerea după ploile torențiale și scurgerile de pe versanți 13 comune: Andreiașu de Jos, Bîrsești, Biliești, Boghești, Bolotești, Bordești, Cîmpineanca, Chiojdeni, Cotești, Gugești, Mera, Păunești și Urechești. De asemenea, va primi fonduri și Consiliul Județean Vrancea. În total, suma alocată unităților administrativ teritoriale din județul nostru este de 8,4 milioane lei.