Focșaniul va fi, timp de două zile, capitala științei și tehnicii. Invitați de top și-au anunțat prezența

0
209

Municipiul Focșani va găzdui, timp de două zile, a doua ediție a evenimentului FOCȘANI SCIENCE, organizat de revista Știință&Tehnică și Asociația Science&Technology. Evenimentul are loc în zilele de 22 și 23 septembrie, în Amfiteatrul Parcului ”Nicolae Bălcescu”.

”Vă promit un eveniment științific de top, o inițiativă personală pe care am reușit să o introduc în agenda manifestărilor anuale, la care sunt invitați să participe toți localnicii, dar în mod special elevii și profesorii din oraș, precum și cluburile de știință, biologie, navomodele și robotică din Vrancea. Timp de două zile, vineri 22 septembrie și sâmbătă, 23 septembrie, în Amfiteatrul Parcului ”Nicolae Bălcescu” vor avea loc ateliere interactive  cum ar fi: ”Realitatea virtuală”, ”Știință distractivă-Profesorul Trăsnit” scanare și desen 3D”, ”atelier de mașinuțe fotovoltaice”, ”competiție de roboți”, ”atelier STEAM Visul Fluturelui”,  ”radioamatori”, ”observații astronomice la soare și stele”, ”studiere de meteoriți”, ”grafică asistată de AI” etc”, anunță viceprimarul USR Alexandra Tătaru.

Potrivit acesteia, sunt șanse mari să fie prezent la Focșani, din nou, singurul cosmonaut român,  Dumitru Prunariu, cel mai cunoscut animator de știință din România. De asemenea, se așteaptă participarea profesorului Alexandru Mironov, dar și a câtorva cercetători din domeniul științei, precum Cătălin Beldea sau Claudiu Tănăselea.