Focșăneanca Oana Negrea, cea mai tehnică fotbalistă la junioare

0
238

Oana Negrea a câștigat, în finala națională a ONSS, titlul de ,,cel mai tehnic jucător” și locul 1 cu LPS Cluj-Napoca. Premiul i-a fost oferit de team managerul echipei naționale de fotbal feminin, Irina Mihuțescu.  

Născută la Focșani, pe data de 28.09.2000, Oana Negrea este cel mai bun produs al fotbalului feminin din Vrancea. După ce a evoluat patru ani și jumătate la Prosport Focșani, jucătoarea Oana Negrea s-a transferat la cea mai bună echipă de fotbal feminin din România, CFF Olimpia Cluj-Napoca.

Este elevă a LPS Cluj-Napoca și, chiar dacă este junioară, face parte din lotul de senioare al Olimpiei Cluj-Napoca și este titulară în naționala României de junioare. La finalul acestei ediții de campionat, focșăneanca Oana Negrea va intra în cantonamentul campioanei României, pentru participarea în viitoarea ediție a Champions League Women.

Descoperită și formată la Prosport Focșani, Oana Negrea este o prezență constantă în naționala de fotbal feminin a României. A debutat în echipa națională a României la U15, în partida amicală jucată la Chișinău cu reprezentativa similară a Moldovei, partidă în care a înscris un gol pe care l-a dedicat fostului său club din Focșani, Prosport Focșani. Anul trecut, în Italia, a evoluat în prima partidă de futsal din istoria naționalei U17 a României. În meciul împotriva Rusiei, Oana Negrea a marcat unul dintre cel 5 goluri ale României. (sursa: Prosport Focșani)