Focșănean, prins de poliția din Galați cu mii de articole pirotehnice

0
114

La data de 18 decembrie a.c., polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au depistat, pe raza municipiului Galați, două persoane care dețineau ilegal articole pirotehnice, pe care intenționau să le comercializeze.

Primul dintre aceștia, un minor de 17 ani, din municipiul Galați, a fost depistat în jurul orei 12.00, pe strada Constantin Levaditti, polițiștii găsind în posesia lui 18 baterii de artificii din categoria F2.

Câteva ore mai târziu, pe strada Războieni, a fost depistat un tânăr de 21 ani, din municipiul Focșani, asupra căruia polițiștii au găsit 2.820 petarde, categoriile F3 și P1, 14 baterii de artificii, categoria F2 și 144 artificii, categoria F1.

Întrucât cei doi nu au putut prezenta documente de proveniență și autorizație de deținere pentru articolele pirotehnice, acestea au fost ridicate în vederea efectuării de cercetări, polițiștii întocmind dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de operațiuni cu articole pirotehnice, efectuate fără drept.

SURSA: IPJ Galați