duminică, iunie 23, 2024
AcasăActualitateFocar de pestă porcină africană în comuna Broșteni

Focar de pestă porcină africană în comuna Broșteni

Am convocat în această după amiază o ședință a Comitetului Local pentru Combaterea Bolilor (CLCB) ca urmare a confirmării unui focar de Pestă Porcină Africană (PPA) în comuna Broșteni. În cadrul ședinței, am analizat și aprobat planul de măsuri stabilit pentru confirmarea evoluției Pestei Porcine Africane în exploatația nonprofesională de la Pitulușa precum si măsurile care se vor aplica în zona de restricție, urmând ca instituțiile responsabile să le ducă la îndeplinire în cel mai scurt timp.

Măsuri care se vor aplica în focarul de boală:

  • Plasarea sub supraveghere sanitar-veterinară a exploatației
  • La intrarea/ieșirea din exploatații se va amplasa dezinfectorul pietonal
  • Neutralizarea cadavrelor prin îngropare pe terenul stabilit de primăria Broșteni.
  • Limitarea accesului persoanelor sau vehiculelor în /din exploatație.
  • S-a instituit o zonă de protecție pe o raza de 3 km în jurul focarului, care cuprinde localitățile: Broșteni, Pitulușa, Arvași Vărsatura (Jaristea).
  • S-a instituit o zonă de supraveghere pe o raza de 7 km în jurul zonei de protecție, care cuprinde localitățile: Bolotești, Putna, Scânteia, Jariștea, Pădureni, Odobești, Unirea, Olteni, Vârteșcoiu, Pietroasa (Câmpineanca), Râmniceanca, Beciu, Faraoanele, Pietroasa, Dălhăuți, Roșioara, Mera, Vulcăneasa, Livada, Șindrilari și Milcovel.

Rog toți vrâncenii care au porci în gospodării să adopte măsuri de protecție și siguranță veterinară, pentru a preveni răspândirea acestei infectări precum și a pierderilor financiare! (sursa: Instituția Prefectului Vrancea / foto: arhivă)


ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu